Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η συγχώνευση της ΔOΥ Θηβών με την ΔOY Λιβαδειάς στη Βουλή

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
 
 
Αθήνα, 17 Μαΐου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση της Άριας Αγάτσα στη Βουλή, προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τη συγχώνευση ΔOΥ Θηβών
 
Η Αριάδνη Αγάτσα κατάθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για τη συγχώνευση της ΔOΥ Θηβών με την ΔOY Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας.
Η βουλευτής Βοιωτίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων τα προβλήματα που θα επιφέρει μια πιθανή συγχώνευση των δύο ΔΟY και την ανάγκη  διατήρησης των Εφοριών και των δύο πόλεων, Θήβας και Λιβαδειάς.
Η Ερώτηση της Αριάδνης Αγάτσα στη Βουλή, έχει αναλυτικά ως εξής:
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα, 17 Μαΐου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
ΘΕΜΑ: Συγχώνευση ΔΟY Θηβών με την ΔΟY Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας
Κύριε Υπουργέ,
με το Ν 3493/2011 περί Φοροδιαφυγής, ΚΦΣ, Φορολογίας Κεφαλαίου, Φ.Π.Α και άλλων θεμάτων, προτείνεται από το Υπουργείο Σας η κατάργηση σε πανελλαδική βάση Εφοριών Β΄ Τάξης και η συγχώνευσή τους με αυτές που λειτουργούν στις πρωτεύουσες των Νομών. Βέβαια η αναδιάρθρωση των Οικονομικών Υπηρεσιών της χώρας θα βοηθήσει σε επίπεδο μείωσης των κρατικών δαπανών και στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των φορολογουμένων.
            Η τοπική κοινωνία της Θήβας αντιδρά στο ενδεχόμενο να κλείσει η οικεία ΔΟΥ, καθώς στον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων και στην ευρύτερη επαρχία Θηβών, στεγάζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες, οι οποίες με την σειρά τους απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους. Επίσης, σημαντικός είναι και ο αριθμός των γεωργών της περιοχής, οι οποίοι μαζί με τις επιχειρήσεις, αποτελούν τον κυριότερο εκφραστή της οικονομικής δραστηριότητας της Επαρχίας Θηβών. Γίνεται αντιληπτό, ότι το κλείσιμο της ΔΟΥ της Θήβας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, (συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων κ.α.), λαμβανομένου υπʼ όψη, ότι οι πληθυσμοί της Θήβας και Λιβαδειάς είναι ισοδύναμοι. Προκύπτει λοιπόν η  ανάγκη  διατήρησης των Εφοριών και των δύο πόλεων, Θήβας και Λιβαδειάς.
Ερωτάται ο  Υπουργός Οικονομικών 
1. Υπάρχει πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει η ΔΟΥ της Θήβας;
         2. Θα ληφθεί υπʼ όψη το κριτήριο για την διατήρηση της ΔΟΥ της Θήβας, η αυξημένη, έναντι άλλων πόλεων της γεωργικής παραγωγής της περιοχής και της μεγάλης βιοτεχνικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στην επαρχία Θηβών; 
       3. Ο πληθυσμός της Θήβας, ο οποίος είναι ισοδύναμος με αυτός της Λιβαδειάς, αποτελεί κριτήριο για την διατήρηση της ΔΟΥ Θηβών;
Αριάδνη Αγάτσα
          Βουλευτής Ν. Βοιωτία
 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ