Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δ.A.A ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2011.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                   
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                    
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ                                               
Ταχ. Δ/νση : 10ης Ιουνίου 28,
Τ.Κ.. 32 005                                                             
Τηλ. 2267022320 & 2267022633                        
FAX : 22670-22063
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2011.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011. Ανάμεσα σ’ αυτές και η ακτή Αγίου Ισιδώρου του Δήμου μας, η οποία βραβεύεται εδώ και μία δεκαετία ανελλιπώς με τη “Γαλάζια Σημαία” , το διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις και συμμορφώνεται με τα 32 συνολικά αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Οι καλές υπηρεσίες που προσφέρονται, αλλά και η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής μέσα από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», καθιστά την ακτή πόλο έλξης των επισκεπτών.
Το Πρόγραμμα προωθεί πρωτίστως τη βιώσιμη ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές, έχοντας στόχο την υψηλή ποιότητα των νερών κολύμβησης, την ασφάλεια λουομένων, την περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Συνδέει τον τουρισμό και την εκπαίδευση σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» είναι πλέον διεθνές σήμα ποιότητας οργάνωσης ακτής, με ισχυρή περιβαλλοντική παράμετρο.
Ο Δήμος μας, προκειμένου να εξακολουθεί να βραβεύεται η ακτή του Αγίου Ισιδώρου, δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος και την προστασία της φύσης:

·        Φροντίζει ώστε να διατηρείται το περιβάλλον της ακτής και του παράκτιου χώρου καθαρό, εξοπλίζοντας την ακτή με κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, δοχεία για αποτσίγαρα, και φροντίζοντας για το συνεχή, περιοδικό καθαρισμό της.
·        Πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ποιότητα των νερών κολύμβησης δύο φορές το μήνα, σε συνεργασία με πιστοποιημένο δειγματοληπτικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα:
http://www.e-per.gr του ΥΠΕΚΑ
·        Φροντίζει για την κατάλληλη επεξεργασία των αστικών και βιομηχανικών λυμάτων.
·   Καταρτίζει και υλοποιεί σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
·        Προσφέρει άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
·        Προσφέρει υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
·Διαθέτει επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης
·        Συμβάλλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική πληροφόρηση με έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο, καθώς και με την οργάνωση δραστηριοτήτων, όπως καθαρισμός λιμανιού από εθελοντές, δεντροφύτευση, εκθέσεις κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά από μαθητές, ημερίδες με θέμα το περιβάλλον, που επιβεβαιώνουν και υλοποιούν το ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.

·        Επιτηρεί την ακτή και φροντίζει για την ασφάλεια των λουομένων, με τη συνεχή παρουσία ναυαγοσώστη - υπεύθυνου ναυαγοσωστικών εφοδίων.
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και σας περιμένουμε στη «γαλάζια παραλία του Αγίου Ισιδώρου».
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» υπάρχουν στο:
             www.eepf.gr.                     
                                         Η βράβευση της ακτής του Αγίου Ισιδώρου :
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
                                             ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ