Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Aποκατάσταση δρόμου Διστόμου – Οσίου Λουκά;

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
 
 
Αθήνα, 5 Μαΐου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση της Άριας Αγάτσα στη Βουλή, για την αποκατάσταση του δρόμου Δίστομο – Όσιος Λουκάς
 
Mε Ερώτηση στη Βουλή η Αριάδνη Αγάτσα και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα, θέτει το ζήτημα της οδού που συνδέει το Δίστομο με την Μονή Οσίου Λουκά, τα προβλήματα που παρουσιάζει και δεν επιτρέπουν την ομαλή και εύκολη πρόσβαση σε όσους θέλουν να την επισκεφθούν.
Η Ερώτηση της κυρίας Αριάδνης Αγάτσα, έχει ως εξής:
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα, 4 Μαΐου 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα
ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση δρόμου που συνδέει το Δίστομο με τον Όσιο Λουκά
Κύριε Υπουργέ,
στο Νομό Βοιωτίας, κοντά στο χωριό Στείρι, στους δυτικούς πρόποδες του Ελικώνα, είναι χτισμένη η Μονή του Οσίου Λουκά, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο τόπων, παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
            Η Μονή Του Οσίου Λουκά, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Δυστυχώς όμως σήμερα, η οδός που συνδέει το Δίστομο με την Μονή παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία δεν επιτρέπουν την ομαλή και εύκολη πρόσβαση σε όσους θέλουν να την επισκεφθούν. Αυτό έχει ως συνέπεια τη μείωση της επισκεψιμότητας της Μονής, σε μία εποχή μάλιστα, που η χώρα μας έχει ανάγκη τον τουρισμό όσο ποτέ άλλοτε.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.     Υπάρχει προγραμματισμός του Υπουργείου σας για παρεμβάσεις κατασκευής του δρόμου που συνδέει το Δίστομο με την Μονή του Οσίου Λουκά;
2.     Προτίθεται το Υπουργείο σας να προχωρήσει άμεσα και ενόψει του καλοκαιριού σε άμεσες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης;
 
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτία
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ