Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Δικαίωση για τους Διστομίτες η απόφαση του Πρωθυπουργού για παρέμβαση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης


pergantas200x166-150x150Δικαίωση για το Δίστομο και τις μαρτυρικές πόλεις η απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για να παρέμβει η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ταυτόχρονη δικαίωση για τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, τον δικηγόρο Ιωακείμ Λάου και τη δικηγόρο Χριστίνα Σταμούλη που με συνέπεια πίστεψαν στη θετική έκβαση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να αγωνιστούν ενώπιον των Ιταλικών Δικαστηρίων, τα οποία αποφάσισαν ότι η Γερμανία οφείλει και πρέπει να καταβάλει τις αποζημιώσεις που εκδίκασε το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς. Η υπόθεση, η οποία ξεκίνησε από τον αείμνηστο Γιάννη Σταμούλη και την οποία χειρίστηκε τα τελευταία 9 χρόνια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς δικαίωσε ηθικά τις μαρτυρικές πόλεις. Η απόφαση του Ελληνικού Κράτους, για παρέμβαση ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ελήφθη μετά από αίτημα του κ. Περγαντά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη. Κατόπιν τούτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ως Διστομίτης αισθάνεται δικαιωμένος για την πολύχρονη προσπάθεια και ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό για την καίρια παρέμβασή τους.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Σ.Ε.