Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις περιοχές Natura

Η υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να ακούσει τις προτάσεις σε νέα συνεδρίαση

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος για το σχέδιο νόμου που αφορά τη βιοποικιλότητα, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζουν άδικες τις οριζόντιες ρυθμίσεις για τη δόμηση στις περιοχές Natura.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία ορίζεται σε 10 στρέμματα η ελάχιστη αρτιότητα σε όσες περιοχές Natura δεν δεσμεύονται από άλλες διατάξεις προστασίας.

Προβλέπεται πάντως ότι όλες οι κατατμήσεις που έχουν γίνει πριν από την ψήφιση και δημοσίευση του νομοσχεδίου βάσει των 4 στρεμμάτων θα ισχύουν κανονικά.

Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα επαναλάβουν τις ενστάσεις τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες πάντως θέλουν την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη έτοιμη να προτείνει συμβιβαστική λύση, πιθανόν με την πρόβλεψη σημαντικής μεταβατικής περιόδου για την εφαρμογή της επίμαχης ρύθμισης.

Η υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε να ακούσει τις προτάσεις των βουλευτών σε νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος και πως μέχρι να τεθεί ο νέος νόμος σε ισχύ, θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες ρυθμίσεις.