Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου

Έφυγε τα ξημερώματα η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου στα 85 της χρόνια. Η αγαπημένη ηθοποιός του κινηματογράφου, έσβησε ήσυχα μέσα στον ύπνο της.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για την ηθοποιό γιατί ένα κάταγμα στο ισχίο  την είχε αφήσει για πολύ καιρό σε ακινησία, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τα χειρουργία.

Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι, στο Α νεκροταφείο Αθηνών

Η Καίτη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 αλλά  μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του πατέρα της.  Η Καιτούλα -όπως τη φώναζαν- ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας Λαμπροπούλου με πρώτο τον αδερφό της Ηρακλή και τρίτη την αδερφή της Τοτό. Το ξεκίνημά της άρχισε νωρίς, το 1942, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια. Τότε ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο Τέχνης -κρυφά απο την οικογένειά της. Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην «Αγριόπαπια» του Ίψεν.
 
Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες, τις περισσότερες κοντά στην αγαπημένη της φίλη, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σύζυγός της ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Ρούσσος.