Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

20-25% κάτω οι τιμές στην Αράχωβα




Η κρίση πάγωσε και τη χειμερινή εξοχική κατοικία στην Ελλάδα, με τα γνωστά... σαλέ να μην προσελκύουν επενδυτές.Αλλωστε, οι περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία να αγοράσουν πρώτη κατοικία, πόσω μάλλον να αποκτήσουν παραθεριστικό σπίτι για λίγες ημέρες διακοπών τον χειμώνα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Παρνασσού και ειδικά της Αράχοβας, όπου παρατηρείται μείωση των τιμών έως 20%-25%.

Σε γενικές γραμμές, η μείωση των συμφωνιών αγοράς σαλέ φτάνει το 70%. με τον Παρνασσό, να υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Κάπως καλύτερα είναι τα στοιχεία για τις περιοχές κοντά σε πόλεις, όπως π.χ. στην ορεινή Κορινθία όπου υπάρχει ζήτηση, γίνονται πωλήσεις ακινήτων, αλλά αφορούν κατά κύριο λόγο σπίτια έως 70 τ.μ.
Εκπτώσεις
Αναφορικά με τη... βασίλισσα του χειμώνα, την Αράχοβα, και τα γύρω χωριά, μεσίτες επισημαίνουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά ακίνητα που προσφέρονται και γίνονται μεγάλες εκπτώσεις έως και 50% από εργολάβους οι οποίοι έκτισαν με δάνεια και σήμερα βρίσκονται στα όρια της καταστροφής.
Σε ό,τι αφορά τις πιο περιζήτητες περιοχές, τουλάχιστον για όσους αγοραστές έχουν απομείνει, η Αράχοβα είναι η πιο κοσμοπολίτικη. Υπάρχουν σαλέ για όλα τα βαλάντια, με τιμές για τα νεόδμητα από 1.800 έως και πάνω από 4.000 ευρώ/τ.μ. Στο Λιβάδι οι τιμές κυμαίνονται από 1.800 έως 3.000 ευρώ/τ.μ.