Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αποτύπωμα Παλαιοκώστα στο δέμα-βόμβα για τον Χρυσοχοΐδη

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι σύμφωνα με δημοσίευμα ο άνθρωπος που μετέφερε το πακέτο - βόμβα που σκότωσε τον Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Από την πλευρά της η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος, χωρίς ωστόσο επισήμως να το διαψεύδει.

Συγκεκριμένα, ένα αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα βρέθηκε πάνω στο δέμα - βόμβα που άνοιξε στις 24 Ιουνίου του 2010 ο υπασπιστής του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το οποίο του κόστισε την ιδία του τη ζωή.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» αναφέρεται ότι το αποτύπωμα εντοπίστηκε στον εξωτερικό φάκελο που άνοιξε ο άτυχος αστυνομικός υποδιευθυντής μέσα στο γραφείο του στον 7ο όροφο του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο διαβόητος φυγάς δεν είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε τον μηχανισμό, αλλά πλέον έχει σχέσεις και δεσμούς με μέλη  τρομοκρατικών οργανώσεων. Έκανε το λάθος να αφήσει το αποτύπωμά του πάνω στον φάκελο καθώς λόγω καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να φορέσει γάντια καθώς θα κινούσε υποψίες.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση ενώ εντύπωση προκαλεί στους αστυνομικούς το γεγονός ότι εδώ και τριάντα χρόνια που ζουν στην παρανομία τα αδέλφια Παλαικώστα, είναι η πρώτη φορά ποτέ που εμφανίζονται να έχουν εμπλοκή σε δολοφονική επίθεση.