Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Aγοράκι 5 χρονών, πέθανε από φαγητό του σχολείου του!

Ο Μέισον Τζόουνς ήταν μόλις 5 ετών. Ζούσε στην πόλη Ντέρι της Νοτίου Ουαλίας. Πριν από μερικές μέρες πήγε όπως κάθε μέρα στο σχολείο του. Όμως δεν ξαναγύρισε ποτέ.
 
Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες το σχολείο αποφάσισε να αποσύρει τα συσκευασμένα φαγητά που χορηγούσε στους μαθητές και να αρχίσει να μαγειρεύει. Έτσι προμηθευόταν κρέας από έναν ντόπιο χασάπη.
 
Την ημέρα εκείνη ο μικρός Μέισον έφαγε το φαγητό του σχολείου που ήταν χοιρομέρι και γαλοπούλα και λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο και έπεσε στο πάτωμα. Όπως αποδείχθηκε αργότερα το παιδί πέθανε από ένα κολοβακτηρίδιο που υπήρχε στο κρέας το οποίο του προκάλεσε φρικτούς πόνους και στο τέλος σταμάτησε την καρδούλα του.
 
Η μητέρα του μικρού Μέισον δεν μπορεί να το πιστέψει. Πως ξαφνικά μέσα σε μια στιγμή το μικρό της αγγελούδι δεν υπάρχει στην ζωή.
 
Ζητάει δικαιοσύνη και να πληρώσουν αυτοί που φταίνε αλλά και προστασία για όλα τα παιδιά. “Θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε παιδί από το σχολείο. Πρέπει να προστατέψουμε όλα τα παιδιά. Θέλω δικαιοσύνη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν”, λέει η Σάρον, μητέρα του 5χρονου παιδιού.

158 παιδιά και καθηγητές είχαν πόνους λόγω του κολοβακτηριδίου αυτού. 31 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μόνο όμως ο Μέισον πέθανε.
 
Η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα στο κρεοπωλείο της περιοχής ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή, για παραβίαση των κανόνων υγιεινής. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι έβαζε ωμό κρέας με ψημένο ζαμπόν και γαλοπούλα ενώ είπε πως έχει προμηθεύσει με τέτοιο κρέας 44 σχολεία της περιοχής!