Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης θα επαναπροκηρύξει διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, αναφέρεται σε έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑ Δημήτρη Λάμπρου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως διευκρινίζεται από την ΕΤΑ "ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άκαρπος λόγω μη υποβολής προσφορών, οι δε συμμετέχουσες εταιρείες δεν έχουν υποχρέωση από το νόμο να αιτιολογήσουν τη μη υποβολή προσφοράς". Επίσης σε έγγραφο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σπεύδει να υπογραμμίσει ότι "προωθείται κάθε πρωτοβουλία που κρίνεται αναγκαία για να αναδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει χιονοδρομική δραστηριότητα, όχι μόνο μέσω των επενδύσεων που πρέπει να προσελκυσθούν αλλά και ολικής επανεξέτασης, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, του πλαισίου λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας".
Ειδικά για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ο υφυπουργός δηλώνει ότι αποτελεί τουριστική επιχείρηση μείζονος σημασίας, που οι εγκαταστάσεις του πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας, παρέχοντας στους πελάτες, χιονοδρόμους και επισκέπτες, ασφαλή διακίνηση και καλή εξυπηρέτηση. Ήδη έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών με την εγκατάσταση του νέου συστήματος έκδοσης εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης "skidata" καθώς και την εγκατάσταση ηλεκτρονικού καταστήματος για την πώληση εισιτηρίων μέσω Ίντερνετ (web shop). Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από τα ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων ύψους 24 εκατ. ευρώ, κάνει επίσης γνωστό ο κ. Νικητιάδης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη με την ερώτηση της, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποια είναι πολιτική της για τα χιονοδρομικά κέντρα και έχει ζητήσει ενημέρωση για τους λόγους που δεν προχώρησε ο διαγωνισμός για τους αναβατήρες και για την τύχη της εγγεγραμμένης πίστωσης.
Η κ. Μπακογιάννη έχει επίσης επισημάνει ότι έχουν προκαλέσει ανησυχία οι εξελίξεις που σχετίζονται με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. "Μετά την ακύρωση της παραχώρησης από το Δημόσιο στον ΕΟΤ της περιοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, γιατί συμπίπτει με τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασού, το χωροταξικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς του κέντρου έχει περιέλθει σε τέλμα", έχει εκτιμήσει η κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας την ύπαρξη προβλημάτων στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και στις διαδικασίες αδειοδοτήσεων για τον εξοπλισμό του κέντρου που έχει συμπληρώσει τριακονταπενταετή λειτουργία.

Πηγή:www.capital.gr