Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ Δ.Σ

Συνεδρίασε τo Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίκλειας. Στην 5η συνεδρίαση του Δ.Σ. το κύριο θέμα ήταν η εκτίμηση - αξιολόγηση- κωδικοποίηση των προτάσεων των Παραπαρνάσσιων Δήμων σχετικά με το  υπό έκδοση ΠΔ και υποβολή συνολικής πρότασης προς το ΥΠΕΚΑ.
Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος στη συνεδρίαση ζήτησαν και παραβρέθηκαν δημότες από όμορα χωριά που θίγονται από τα αναφερόμενα στο υπό συζήτηση σχέδιο ΚΥΑ.
Ακολούθησε εκτενής διαλογική συζήτηση, ακούστηκαν πολλές απόψεις και οι εκπρόσωποι των Παραπαρνάσσιων Δήμων κατέθεσαν  τις προτάσεις τους για τις οποίες τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής: 
  1. Συμφωνούμε με τις προτάσεις των Παραπαρνάσσιων Δήμων εφόσον δεν υπάρχει τεκμηριωμένα προστατευτέο αντικείμενο.
  2. Να ληφθούν υπόψη και οι υπόλοιπες προτάσεις επιστημονικών Φορέων, ΜΚΟ κλπ
  3. Να μας δοθούν τα προστατευτέα  αντικείμενα επί χάρτου ψηφιοποιημένα, με συντεταγμένες (σύστημα ΕΓΣΑ 87) και όχι μόνο  με το περίγραμμα.
  4. Να οριστεί εκ νέου χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης (γνωμοδοτήσεις Αυτοδιοίκησης, Φορέων, Υπηρεσιών κλπ) εφόσον ολοκληρωθεί το σχέδιο ΠΔ με συντεταγμένες και τους περιορισμούς που περιλαμβάνει.
  5. Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση επιτροπής του ΔΣ του Φορέα, αποτελούμενη από τους Τσιτσώνη Θέκλα, Μάνιο Νικόλαο, Αράπη Γεράσιμο, Ανδρέου Λεόντιο Γεώργιο και  Πάλλα Ιωάννη,   με την υπουργό ΠΕΚΑ. 
 Για το ΔΣ

Ο Γραμματέας                                                                        Η Πρόεδρος
Ιωάννης  Σπαθιάς                                                                 Θέκλα Τσιτσώνη
                                                                                             Αν. Καθηγήτρια ΑΠΘ