Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Το σαλέ του Προέδρου στην Αράχωβα

Σαλέ στην Αράχωβα αγόρασε το 2009 από υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, με αρμοδιότητα μάλιστα στις δανειοδοτήσεις real estate και τα επισφαλή δάνεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η αγορά του ακινήτου, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή στην οποία φέρεται να είχε επενδύσει και ο Ιωάννης Καρούζος, έγινε στο όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Ιωάννα Κολοκοτά. Μάλιστα, το ίδιο τραπεζικό στέλεχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υπογράψει και τη χορήγηση δανείου ύψους 49 εκατ. ευρώ στον όμιλο Καρούζος, με εγγύηση ακίνητο.
Ωστόσο, εκ των υστέρων, από τις εκθέσεις των μηχανικών της τράπεζας τότε είχε προκύψει ότι το ακίνητο δεν ήταν πολεοδομικά «καθαρό» και ως εκ τούτου δεν επαρκούσε ως εγγύηση. Έτσι, η υπόθεση μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την έγκριση του δανείου διαβιβάστηκε αυτόματα στο νομικό τμήμα της τράπεζας για τα περαιτέρω. Επιπροσθέτως, πληροφορίες θέλουν την τραπεζική υπάλληλο και πωλήτρια του σαλέ στην Αράχωβα να συνδέεται στενά, σχεδόν συγγενικά, με τη σύζυγο του καταζητούμενου επιχειρηματία Ρεβέκκα Σκαφτούρα.
Το ακίνητο του Β.Μεϊμαράκη στη θέση Λεγγερίσος, στη Δ’ Ζώνη της Αράχωβας, αγοράστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2009 στο όνομα της συζύγου του Ι. Κολοκοτά. Πωλήτρια ήταν η Παρασκευή Γ. Νόβα. Πρόκειται για μια μεζονέτα που, όπως αναφέρεται στα συμβόλαια, είναι συνολικού εμβαδού 33,80 τετραγωνικών μέτρων. Το συμβόλαιο της μεταβίβασης με αριθμό 13.615 συντάχθηκε και υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών στο συμβολαιογραφείο της Ελένης Μπούτου, στην Αθήνα. Ως αντίτιμο για την αγορά αναγράφεται το ποσό των 75.200 ευρώ, το οποίο συμπίπτει με την αντικειμενική αξία του ακινήτου.