Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

24 απεργία των εργαζόμενων στην εταιρεία Αλουμίνιον Ελλάδος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  Ε Ν Ω Σ Η
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Άγιος Νικόλαος  12 Οκτωβρίου  2012

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την συμμετoχή του Σωματείου στην Πανελλαδική  24ωρη απεργία  που κήρυξε η ΓΣΕE, και  το Ε.Κ Λιβαδειάς για την Πέμπτη 18.10.12 Για  να  μην  πληρώσουν  ξανά  οι  μισθωτοί,  οι  συνταξιούχοι,  οι  άνεργοι  τα ΣΠΑΣΜΕΝΑ της κρίσης των Τραπεζιτών και των κερδοσκόπων δανειστών.
Για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Για να βάλουμε φραγμό στη νέα βάρβαρη αντεργατική επέλαση κατά μισθωτών και συνταξιούχων και να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ τα μέτρα που ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα και στη νεοφιλελεύθερη θύελλα ισοπέδωσης των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Η συνταγή  είναι  λάθος,  τα προγράμματα απέτυχαν παταγωδώς και αυτοί επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική!
• Αυτή  δεν  είναι  ευρωπαϊκή  ΒΟΗΘΕΙΑ,  είναι  ΘΗΛΙΑ  ΠΝΙΓΜΟΥ  που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία!
• Αυτά  είναι  μέτρα  χωρίς  ελπίδα  ΣΩΤΗΡΙΑΣ,  γιατί  και  την  κοινωνία εξαθλιώνουν και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και την χρεοκοπία.
Συνεχίζουμε  και  αντιδρούμε  γιατί  ΤΑ  ΜΕΤΡΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΔΙΚΑ,  ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ  και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι ΤΙΜΕΣ και η ακρίβεια καλπάζουν ενώ οι ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ το διασκεδάζουν!
Στις  σημερινές  δύσκολες  και  κρίσιμες  συνθήκες  επιβάλλεται  η  μέγιστη  δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων της εργασίας στη βάση των κοινών μας αιτημάτων και προβλημάτων απαιτείται να βρεθούμε ΟΛΟΙ στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα συνδικάτα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το Σωματείο θα ναυλώσει λεωφορεία , τα οποία θα αναχωρήσουν στις 8:30 από την πλατεία των Άσπρων Σπιτιών  και 09.15 από το Ζάππειο Λιβαδειάς για  τη μεταφορά των εργαζομένων στην  ΑΘΗΝΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗΣ Σ.                            ΓΕΡΑΚΙΟΣ Θ.