Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος στις φυλακές



Εμπλεκόμενοι και από τις φυλακές Άμφισσας
Μπροστά στο μεγαλύτερο κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών και διαφθοράς στις φυλακές της χώρας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 40 ατόμων _ ανάμεσα στα οποία αστυνομικοί, γιατροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι _ βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας σε συνεργασία με την ΕΥΠ έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες με απόλυτη μυστικότητα περισσότερες από 100.000 συνομιλίες υπόπτων και έχει δημιουργήσει έναν ογκώδη φάκελο για τις διασυνδέσεις ποινικών κρατουμένων και κρατικών υπαλλήλων. Παράλληλα έχουν ανοιχθεί δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί ιδιωτών και κρατικών λειτουργών μέσα στους οποίους εντοπίστηκαν τεράστια ποσά από παράνομες συναλλαγές.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί στο «Βήμα», «πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα των διωκτικών αρχών στην προσπάθεια να σπάσει το απόστημα των φυλακών και να αποκαλυφθεί η συνεργασία κρατουμένων με αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους». Συνεχή ενημέρωση για την υπόθεση αυτή έχουν οι ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ στοιχεία αυτής της μεγάλης επιχείρησης αναμένεται να δημοσιοποιηθούν επισήμως τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ανώτατοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μια «ιδιαίτερης σημασίας υπόθεση που αποδεικνύει τις διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο διασυνδέονται τα κυκλώματα στα σωφρονιστικά ιδρύματα, αλλά και πώς αποκτούν σχέσεις με επίορκους υπαλλήλους».