Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Καταργούνται πολλά αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας

 
 
altΦόβος έχει κυριεύσει πολλούς κατοίκους των περιοχών της Περιφέρειας μας στο άκουσμα ότι σκοπεύουν να κλείσουν πολλά από τα αστυνομικά τμήματα.
Δυστυχώς, η είδηση αυτή είναι γεγονός. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση αναγκάζει την κυβέρνηση να κάνει περικοπές και να κλείσει κατά την  γνώμη της αστυνομικά τμήματα, τα οποία ίσως να βαραίνουν την τσέπη του κράτους.

Τα αστυνομικά τμήματα που θα καταργηθούν είναι τα εξής:

Φθιώτιδα: Αστυνομικοί Σταθμοί Ελάτειας, Κάτω Τιθορέας, Νέου Μοναστηρίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Ραχών, Πελασγίας, Λειανοκλαδίου, Λιβανάτων, Λάρυμνας και Μαρτίνου.
Βοιωτία: Αστυνομικοί Σταθμοί Αγίου Γεωργίου, Χαιρώνειας, Δαύλειας, Κυριακίου, Παραλίας Διστόμου, Θεσπιών, Αγίου Ιωάννου, Ακραιφνίου και Πύλης.
Φωκίδα: Αστυνομικοί Σταθμοί Δεσφίνας, Αγίου Σπυρίδωνα, Γλυφάδας, Μοναστηρακίου και Πολυδρόσου.


Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την οργή και τον θυμό των κατοίκων, αφού οι περιοχές τους και τα σπίτια τους πλέον θα είναι απροστάτευτα. Η εγκληματικότητα έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια μας, αφού καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες για κρούσματα ληστειών, κλοπής, ενώ οι περισσότεροι περίμεναν να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και όχι να τις περικόψουν.  Επίσης, άμεση περιμένουν να είναι η αντίδραση των βουλευτών της κάθε περιοχής και να θέσουν ανοιχτά την δική τους αντίθεση σε αυτό το νέο πρόβλημα.

Ένα είναι σίγουρο: τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης θα φανούν σύντομα και ελπίζουμε να μην είναι αρνητικά κυρίως για τις ζωές των κατοίκων.