Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Παρών και ο πρώην Πρόεδρος Ιωάννης Γρίβας.
Συνεδρίασε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 το Διoικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίκλειας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα :
1. Παρουσιάστηκε προς συζήτηση σχέδιο Κανονισμού Φύλαξης-Προστασίας και Επόπτευσης του Εθνικού Δρυμού με την παρουσία του αναπληρωτή Δασάρχη Φωκίδας κ. Δ. Τσέλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση του Φορέα με αποδέκτες τα δασαρχεία Άμφισσας, Λιβαδειάς και Λαμίας. Το σχέδιο αυτό θα οριστικοποιηθεί μετά την κατάθεση των προτάσεων και των τριών δασαρχείων.
2. Εγκρίθηκε επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Φ.Δ.Ε.Δ. Παρνασσού προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίκλειας με θέμα αίτηση του Φορέα για την παραχώρηση, κατά χρήση, χώρου στο συγκρότημα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αμφίκλειας για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του Φορέα. Με την παραχώρηση αυτή θα ενισχυθεί η συνεργασία του Φορέα με το Δήμο σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού της περιοχής. Επίσης θα ενισχυθούν και οι δράσεις Φύλαξης, Προστασίας και Επόπτευσης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.
3. Συστήθηκαν επιτροπές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκπόνησης σχεδίου φύλαξης, καταγραφής προβλημάτων και οργάνωσης ημερίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί την 21η Μαρτίου 2011, την Παγκόσμια Ημέρα Δασών. 
   
        Στο επόμενο Δ.Σ. που θα γίνει στις 24/01/2011 θα κληθούν οι πρόεδροι των παραπαρνάσσιων τοπικών κοινοτήτων να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς συζήτηση, αφού καταγράψουν τα προβλήματά τους,  προκειμένου να αξιολογηθούν από το Φορέα ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης στο ΥΠ.Ε.Κ.Α. Επίσης θα συζητηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης των δράσεων του Φορέα από προγράμματα και χορηγίες, δυνατότητες τις οποίες στο μεταξύ τα μέλη του Δ.Σ. δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν.