Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

O Eoρτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8eofaneia
          Με κάθε επισημότητα και με θρησκευτική κατάνυξη, παρουσία των Δημοτικών και στρατιωτικών αρχών, εορτάσθηκαν (06/01/2013) τα Θεοφάνεια στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.
 Ιδιαίτερα η Αντίκυρα και η Παραλία Διστόμου κατακλύστηκαν από δημότες όλων των χωριών του Δήμου, όπου έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον καθαγιασμό των υδάτων με την κατάδυση του Σταυρού στην θάλασσα.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Πατσαντάρας παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στην Αντίκυρα, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας καθώς κι από Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, παρούσα ήταν και η κα. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Στην Παραλία Διστόμου, στην ακολουθία των Θεοφανείων, παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Διστόμου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου καθώς και λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Παρόλη την χαμηλή θερμοκρασία, δεν αποθάρρυνε τα 18 άτομα διαφόρων ηλικιών που βούτηξαν στην θάλασσα της Αντίκυρας για τον Σταυρό. Ανάμεσα στους τυχερούς ήταν και ο κ. Γιώργος Σαμουήλ, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.
Από τα τέσσερα άτομα που βούτηξαν (μεταξύ αυτών και μία γυναίκα) στην θάλασσα της Παραλίας Διστόμου ο τυχερός, ήταν ο φοιτητής κ. Δημήτρης Ελευθέρογλου.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης αντάλλαξαν ευχές και συνομίλησαν με τους δημότες.

            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ