Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κατοικία στο Κυριάκι συνδέεται με τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια και τον Β. Παλαιοκώστα.

Μια κατοικία στο χωριό Κυριάκι Βοιωτίας έχει μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και στην προσπάθεια εξιχνίασης σοβαρών ληστειών που έχουν διαπραχθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιφέρεια.
Στο σπίτι αυτό φαίνεται να διέμειναν το προηγούμενο βράδυ οι δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας με λεία περίπου 250.000 ευρώ.
Οι αξιωματικοί ερευνούν το ενδεχόμενο ένα εκ των ατόμων που διέμειναν στο σπίτι στο χωριό της...
Βοιωτίας να ήταν ο 45χρονος ποινικός για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι ίσως συμμετείχε στη ληστρική επιδρομή.
Ως ενοικιαστής του σπιτιού για ένα βράδυ εμφανίστηκε μια 30χρονη γυναίκα και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητά της.
Η ληστεία σημειώθηκε στις 8 το πρωί όταν οι τέσσερις δράστες έφτασαν στην τράπεζα με ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι, το οποίο είχε κλαπεί δύο ημέρες νωρίτερα από το Μοσχάτο.
Οι δύο δράστες έσπασαν με βαριοπούλες την πλαϊνή είσοδο και εισέβαλαν στο υποκατάστημα, όπου ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με δύο Καλάσνικοφ και τους ανάγκασαν να ανοίξουν το ΑΤΜ από το οποίο πήραν περίπου 150 χιλιάδες ευρώ.
Στη συνέχεια άρπαξαν άλλα 100 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία και μαζί με τους συνεργούς τους kai διέφυγαν.
Το φορτηγάκι όμως ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και τότε οι δράστες σταμάτησαν διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto, στο οποίο επέβαιναν δύο κοπέλες.
Με την απειλή όπλων τις ανάγκασαν να κατέβουν, άρπαξαν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το Fiat Punto βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγο αργότερα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τον τόπο της ληστείας.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία οι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Volvo το οποίο αργότερα εντοπίστηκε σε παράδρομο της Εθνικής οδού στο ύψος της λίμνης Υλίκης. Και αυτό το αυτοκίνητο έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων.
Το στοιχείο που πολλαπλασιάζει τις υπόνοιες των αστυνομικών ότι ίσως ο Παλαιοκώστας σχετίζεται με τη συγκεκριμένη ληστεία είναι ότι το Volvo διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου 2011 από τη Νέα Ερυθραία, ενώ ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi στο οποίο είχε εντοπιστεί αποτύπωμά του είχε κλαπεί στις 31 Δεκεμβρίου 2010 από τη γειτονική Εκάλη.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στο «ΒΗΜΑ on line» ότι είναι πρώτη φορά που εντοπίζεται ότι δράστες ληστείας στην επαρχία νοίκιασαν κατοικία για να διανυκτερεύσουν πριν από την επιδρομή τους σε τράπεζα και αναζητούν «αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι για αυτή την ενοικίαση».
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί στο δέμα-βόμβα που σκότωσε στις 24 Ιουνίου 2010 τον υπασπιστή του Μιχάλη ΧρυσοχοΐδηΓιώργο Βασιλάκη.
Κύριο μέλημά τους είναι να βρουν την ταυτότητα ενός ατόμου μελαχρινού, μετρίου αναστήματος και με αδρά χαρακτηριστικά που εμφανίζεται σε οπτικό υλικό από κάμερα ως ένας από τους επιβάτες του Audi, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει τους αστυνομικούς την προ-προηγούμενη Κυριακή έξω από τη Λιβαδειά.
Οι αξιωματικοί αναζητούν ακόμη ένα άτομο, ψηλότερο, που φέρεται να φορά περούκα και το οποίο μαζί με τον προαναφερόμενο τριγυρνούσαν για μισή ώρα στην περιοχή της Χαιρώνειας προκειμένου να βρουν ένα άλλο αυτοκίνητο διαφυγής.
Οι αξιωματικοί δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο από αυτά τα πρόσωπα κανείς να μην είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας αλλά να πρόκειται για δύο συνεργούς του είτε από τον ποινικό είτε από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν μάλιστα ότι το αποτύπωμα του καταζητουμένου είχε εντοπισθεί στην πίσω πόρτα του Audi.