Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ "ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ"


Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΤο πρώτο Σαββατοκύριακο του φετεινού χειμώνα με άφθονο χιόνι και ηλιόλουστη ημέρα και η πρόσβαση από Αμφίκλεια, Πολύδροσο αποκλεισμένη, όχι από υπαιτιότητα των τοπικών κοινωνιών, αλλά από «αδυναμία» του εργολάβου. Πρόκειται για πραγματική ανεπάρκεια του εργολάβου να ανταποκριθεί στο έργο της σύμβασης που υπέγραψε με την ΕΤΑ ή τέτοιες εντολές έλαβε, αυτές τις ενέργειες έκανε; Γιατί η πλευρά της Αράχωβας είναι ανοικτή στους επισκέπτες και η πρόσβαση στα Κελλάρια είναι ανεμπόδιστη, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ημέρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι με φροντίδα των αυτοδιοικητικών ο δρόμος και από Πολύδροσο και από Αμφίκλεια άνοιξε μέχρι τη διασταύρωση πριν τη Φτερόλακκα, όμως τα υπόλοιπα, όχι πολλά, μέτρα μέχρι το πάρκινγκ της Φτερόλακκας – ευθύνης της ΕΤΑ - είναι απελπιστικά κλειστά.
Αν, δε, επαληθευτεί και η πληροφορία ότι οι πίστες στη Φτερόλακκα δεν είναι όλες διαστρωμένες, τότε μιλάμε για περίεργες καταστάσεις, καταστάσεις, που όμως αυτή τη φορά θα διερευνηθούν μετά τις ομαδικές αγωγές που προτίθενται να καταθέσουν οι επιχειρηματίες της Αμφίκλειας, του Πολυδρόσου και της Τιθορέας για διαφυγόντα κέρδη και δυσφήμιση, εναντίον της Διεύθυνσης του Χ.Κ.Παρνασσού, της ΕΤΑ και του εργολάβου αποχιονισμού.
Για τη φετεινή τουριστική περίοδο το κρίσιμο Σαββατοκύριακο ήταν αυτό και σκεφτείτε όλους όσους ήρθαν για διήμερο και προσπάθησαν να ανέβουν στο Χιονοδρομικό, αλλά δυστυχώς αναγκάστηκαν να πάνε από άλλους δρόμους, εγκαίρως διανοιγμένους. Πιστεύει κανείς ότι θα ξανασκεφτούν έστω να περάσουν άλλη φορά από Αμφίκλεια και Πολύδροσο για το δρόμο προς το Χιονοδρομικό; Σίγουρα όχι και μάλλον θα το πουν και στους φίλους τους.
Η ζημιά είναι συντριπτική και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτη. Κάποιος πρέπει να την πληρώσει αυτή τη καταστροφή: είτε φταίνε οι προτεραιότητες της ΕΤΑ είτε η ανεπάρκεια του εργολάβου αποχιονισμού είτε τι άλλο; Περιμένουμε να μάθουμε ποιός καταδικάζει σε εγκατάλειψη χωριά ολόκληρα, ποιός είναι αυτός που υπονομεύει το επαγγελματικό μέλλον εκατοντάδων επαγγελματιών του τουρισμού και απογοητεύει τις τοπικές κοινωνίες.
Όσο για τον Διευθυντή του Χ.Κ.Παρνασσού, να θυμίσω ότι ζήτησε, πριν λίγο καιρό, τη βοήθεια των τοπικών κοινωνιών και την είχε. Από ‘δω και στο εξής θα του συνιστούσα να μη χρησιμοποιεί τον προσφιλή του όρο «Παρνασσοχώρια», γιατί για κάποιους φαίνεται ότι «Παρνασσοχώρι» είναι μόνο ένα...
ΠΗΓΗ: http://parnassos-news.blogspot.com/