Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

O Δήμαρχος Δ.Α.Α Ι.Πατσαντάρας στο καρδιολογικό συνέδριο στην Αράχωβα

Το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας επέλεξε το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας για την διοργάνωση εκδήλωσης,  την πρώτη για το 2013, στο πλαίσιο του πανελληνίου προγράμματος συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, το οποίο για δέκατη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται με επιτυχία.
 Συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Αράχωβας πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως και 24 Φεβρουαρίου  το Καρδιολογικό Συνέδριο με θέμα «Αρρυθμίες». Επισήμως προσκεκλημένος ήταν κι ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Πατσαντάρας για να απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη εργασιών του συνεδρίου.
Στην κατάμεστη αίθουσα τόσο από τους εισηγητές-ομιλητές (όπως οι κ.κ. Κρεμαστινός, Θεοδωράκης, Μουλόπουλος και μιας πλειάδας επιφανών Καρδιολόγων) κι επιστημονικούς συνεργάτες όσο κι από τους παραβρισκόμενους πολίτες, ο Δήμαρχος τόνισε την σπουδαιότητα αυτών των πρωτοβουλιών κι εξήρε το επιστημονικό τους έργο καθώς και τις δράσεις που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών, η οποία αποδεικνύεται σωτήρια. 
Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του σύντομου χαιρετισμού:
«Κύριε Πρόεδρε, στο Πρόσωπό σας, καλωσορίζω όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την εκπαιδευτική εκδήλωση.
Θα  σας πω  λίγα λόγια από καρδιάς.
Η πρόσκλησή σας να παραβρεθώ -όντας αδαής ως προς το αντικείμενο της εκδήλωσης και μη «εμπλεκόμενος» επιστημονικά με αυτή- με τιμά ιδιαιτέρως. Που σημαίνει ότι η ιατρική κοινότητα, εξακολουθεί να πιστεύει στον ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στις εκτός των τειχών κοινωνίες. Κοινωνίες εντεταγμένες μεν, στους σχεδιασμούς αποκέντρωσης, ξεχασμένες από την κεντρική εξουσία κι απογυμνωμένες από ουσιαστική στήριξη δε.
Σας ευχαριστώ που επιλέξατε τον Δήμο μας, την Αράχωβα, για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πολύ σημαντικής και εξειδικευμένης εκπαιδευτικής εκδήλωσης.
Το έργο σας από την φύση του ανθρωπιστικό,  αξιολογείται στην πράξη κι αποτιμάται εκ του αποτελέσματος, με θετικό πρόσημο. Άλλωστε ο θυμόσοφος λαός λέγει: «όταν τα έργα ομιλούν τα στόματα σιωπούν». Μεγάλο και συνεχές το έργο σας με διευρυμένο το πεδίο δράσης. Με την ευκαιρία θα ήθελα να εξάρω τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλετε μέσα από εργαστηριακές έρευνες και κλινικές δράσεις, καθώς και τον διαρκή αγώνα σας, για απόκτηση περισσοτέρων γνώσεων, επ’ αγαθώ  του κοινωνικού συνόλου.
Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας, για την συγκεκριμένη διοργάνωση, της οποίας οι εργασίες αφορούν το σπουδαιότερο ζωτικό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού την καρδιά, της οποίας ο πρώτος χτύπος σηματοδοτεί την έναρξη της ζωής κι ο τελευταίος την λήξη.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι διατροφικές μας συνήθειες κι άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, δυστυχώς την καταπονούν κι έτσι οι καρδιοπάθειες κατατάσσονται στις πρώτες αιτίες θανάτου. Αναδεικνύεται λοιπόν περίτρανα η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών, μέχρι να μας γίνει συνείδηση η προληπτική επίσκεψη κι εξέταση. Στο θέμα διοργάνωσης δράσεων  για ενημέρωση μαζί με εξέταση θα θέλαμε την αρωγή σας και την συνεργασίας σας, σε επίπεδα που εσείς θα επιλέξετε ως ειδήμονες.
Τελειώνοντας θα ήθελα από του βήματος τούτου, να συγχαρώ τους έλληνες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, για το αλληλέγγυο έργο που προσφέρουν στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό κι όχι μόνο.
Ιδιαίτερα συγχαίρω το Ελληνικό Κέντρο Καρδιολογίας για την προσφορά του.
Η πατρίδα μας σεμνύνεται για τους γιατρούς μας και το έργο τους. Συνεχίστε τον αγώνα τον καλό.
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, επ αγαθώ της ΥΓΕΙΑΣ μας.
 Σας ευχαριστώ».

Οι εργασίες της επιστημονικής εκδήλωσης -κατά γενική εκτίμηση- έληξαν με επιτυχία.