Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/10/2014, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ όπου συζητήθηκε το από 16/09/2014 αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, που ζητούνταν να υπάρξει δέσμευση τόσο για τον μη επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί από τα αρμόδια όργανα, όσο και για τη μη έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» για το προσωπικό του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ομόφωνα έχει να καταθέσει τα εξής:


Οι εργαζόμενοι στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και όλοι οι συνάδελφοι – μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, πρέπει να ενημερωθούν με ποιους έχουν να κάνουν. Στο χθεσινό(13/10/2014)Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν, το αίτημα του Συλλόγου μας που προαναφέραμε με ψήφους 10 υπέρ (υπέρ ψήφισαν οι κ.κ. Αλεξανδράκος–Αλμπάνης Χαράλαμπος,Τρομπούκη-Βαρσάμη Χαρίκλεια, Ζήσης Λουκάς, Λαγός Δημήτριος, Οικονόμου Κωνσταντίνος, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Καστρίτης Ευστάθιος, Μπέλλος Θεόδωρος, Βαλαούρας Νικόλαος και Ζάκκας Λουκά ), 10 κατά (κατά ψήφισαν οι κ.κ. Γιαννέλος Ευστάθιος, Καπλάνης Παναγιώτης, Σύρος Ιωάννης, Ράπτης Ανδρέας, Πατσαντάρας Ιωάννης, Κεφάλας Γεώργιος, Μίχος Ιωάννης, Πανουργιάς Αθανάσιος, Γαλάνης Παναγιώτης, Μπακούρος Δημήτριος ) και 1 παρόν (παρούσα δήλωσε η κ. Φουντά-Κοτρογιάνου Παναγιώτα) το οποίο προσμετράται στις αρνητικές ψήφους, καταψηφίσθηκε.

Αξίζει να σημειώσουμε  και τη στάση του Δημάρχου κ. Γεωργακού, ο οποίος ούτε καν τοποθετήθηκε επί του θέματος!

Συνάδελφοι, οι μάσκες έπεσαν! Οι ίδιοι άνθρωποι που κατέκριναν τη μείωση προσωπικού στους Ο.Τ.Α., η οποία είχε ως  συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο χάρη στο φιλότιμο και στις προσπάθειες των εργαζομένων, οι ίδιοι άνθρωποι συντάχθηκαν απροκάλυπτα εναντίον των εργαζομένων και στο πλευρό της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των στοχεύσεων της για περαιτέρω απολύσεις εργαζομένων, αποδόμηση και απαξίωση των κοινωνικών δομών και του κοινωνικού χαρακτήρα των Δημόσιων Υπηρεσιών  και παράδοσή τους στα εργολαβικά συμφέροντα.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους σε εγρήγορση για την προάσπιση του Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς επίσης και των εργασιακών δικαιωμάτων τους και των ίδιων των θέσεων εργασίας τους.

Συγκαλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 16/10/2014 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό κατάστημα Διστόμου, για τον καθορισμό των περαιτέρω κινήσεων και δράσεων μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α.  Επαρχίας Λιβαδειάς, πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του, δηλώνει ότι η συνεχής συκοφάντηση των εργαζόμενων, ο εντεινόμενος αυταρχισμός και οι κάθε είδους μεθοδεύσεις, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο και ειδικότερα στους Ο.Τ.Α. Οι πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της κατάργησης των Δημόσιων Κοινωνικών υπηρεσιών και της παράδοσης τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο, θα ανατραπούν με τους εργατικους, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                    ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ