Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

H "χρυσή" ληστεία στα Άσπρα Σπίτια εξιχνιάστηκε


Η ληστεία είχε γίνει στις 11 Φεβρουαρίου του 2011, στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας. Πίσω από το χτύπημα κρύβονταν συνολικά 7 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 5 Έλληνες (τέσσερις άνδρες 32,30,28 και 34 ετών αντίστοιχα και μια γυναίκα 27 ετών), καθώς και δυο ακόμα άγνωστα άτομα. Στη ληστεία, από την οποία είχαν αποκομίσει συνολικά 267.000€, συμμετείχαν τα 5 από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα από τα άτομα, που συμμετείχε στη διάπραξη της ληστείας ( ο 28χρονος) συνελήφθη στις 17-03-2011 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και κρατείται ήδη σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης για άλλες ληστείες, που είχε διαπράξει με την ίδια εγκληματική οργάνωση. Επίσης, όπως προέκυψε, τη ληστεία σχεδίασαν και οργάνωσαν δυο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (ο 32χρονος και ο 30χρονος), που δεν συμμετείχαν στη διάπραξη της ληστείας, καθώς και αυτοί κρατούντο ήδη σε σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης.

Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων, που διαφεύγουν της σύλληψης. Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.