Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί στους Δελφούς κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων σε Αράχωβα,Δελφούς & Λιβαδειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνελήφθησαν 02-05-2019 το βράδυ στους Δελφούς, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας–Δελφών, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 19, 25 & 26 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ενέχονται σε τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησης συναλλαγής με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, σε καταστήματα των Δελφών, της Λιβαδειάς και της Αράχωβας, αφού η πράξη τους έγινε αντιληπτή από  ιδιοκτήτη  επιχείρησης στην Αράχωβα, στον οποίο τελικά επέστρεψαν το ανωτέρω χρηματικό ποσό. 
 Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης του, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 25χρονου, ενώ τις συναλλαγές πραγματοποιούσε ο 19χρονος.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε τον ανωτέρω αυτοκίνητο, ενώ ομοίως βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τόσο στην κατοχή τους, όσο και εντός του οχήματος, το συνολικό χρηματικό ποσό των 580 ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Επίσης κατασχέθηκαν τα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι ανωτέρω συναλλαγές.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας–Δελφών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.