Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε στο Δίστομο το 6μηνο μνημόσυνο του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου

                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
mnimosino_1
Με κάθε επισημότητα και έκδηλη την συγκίνηση στα πρόσωπα των παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Δίστομο την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, το 6/μηνο μνημόσυνο του άτυχου Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσοπούλου που έχασε την ζωή του στις 17 Ιουνίου 2013 από τα πυρά καταζητουμένων αδίστακτων Αλβανών κακοποιών. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης, ακολούθησε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, το οποίο ανεγέρθη με δαπάνη του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας εις μνήμην του απολεσθέντος. Τα αποκαλυπτήρια έκαναν από κοινού ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Πατσαντάρας κι ο Αντιστράτηγος Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος κ. Παπασπύρου.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο γεγονός της δολοφονίας εξήρε το ήθος και την αρετή του θανόντος που έπεσε εκτελώντας το καθήκον του υπερασπίζοντας την έννομο τάξη. Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του έκανε λόγο για τους επιβουλείς της Πατρίδος μας: «… υπάρχουν επιβουλείς εκτός κι εντός συνόρων. Για τους εκτός συνόρων είναι καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων να προασπίσουν την εθνική μας κυριαρχία, για τους εντός συνόρων έχει επιφορτιστεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με πολύπλοκους ρόλους να εκτελέσει το καθήκον της και να προστατεύσει την κοινωνική γαλήνη και την Δημοκρατίας μας. Δύσκολο έργο, με τεράστιες προσπάθειες και με συχνές απώλειες ανδρών…». Τελειώνοντας είπε ότι «… έλαχε σε τούτο τον τόπο το Μαρτυρικό Δίστομο να συμβεί το τραγικό αυτό γεγονός, στο Δίστομο που ποτίστηκε με πολύ αίμα και ξέρει να τιμά ήρωες. Έτσι με το μνημείο αυτό εδώ, στον χώρο που συνέβη το φονικό, θα τιμά για πάντα τον ήρωα Υπαρχιφύλακα >>.
Στην τελετή εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς παραβρέθηκαν από το Αστυνομικό Σώμα, ο Αντιστράτηγος Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος κ. Παπασπύρου, ο Ταξίαρχος Επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδος κ. Σουγλιέρης, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας κ. Λουλακούδης, ο Δ/ντης Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδος κ. Πολύζος, ο Δ/ντής Πυροσβεστικής Λιβαδειάς, ο Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών κ. Παπατσίμπας, αντιπροσωπείες όλων των Τμημάτων της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Μουλκίωτης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι κι Αντιπρόεδροι όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας και πλήθος κόσμου από το Δίστομο.