Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Aκυρώθηκε θεατρική παράσταση στο Δίστομο μετά απο απειλητικά μηνύματα

<<ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ>>!!!
ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ-ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2013!
Το φάντασμα του Στάλιν τρομοκράτησε την Χορωδία Διστόμου "Αμβρυσσός" και ακύρωσε στο παρά πέντε (την ημέρα που θα τυπωνόταν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης του Δήμου Δ.Α.Α) την συμμετοχή της ως φορέας της θεατρικής παράστασης "ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΛΗΓΕΣ" η οποία είχε ενταχθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την σφαγή του Διστόμου και είχε προγραμματισθεί η πρεμιέρα της για την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013.
Το Δ.Σ της χορωδίας ισχυρίζεται ότι οδηγήθηκε στην πρωτοφανή αυτή απόφαση διότι λάμβανε πολλαπλά μηνύματα και απειλές ότι κατά την διάρκεια της παράστασης αυτής θα συνέβαιναν εκτεταμένα βίαια επεισόδια εις βάρος των συντελεστών της παράστασης διότι το έργο αναφέρεται και στον εμφύλιο πόλεμο!Η χορωδία αποφάσισε επίσης σε περίπτωση που κατορθώναμε να βρούμε άλλο φορέα για να παιχθεί η παράστασή μας να αποσύρει και τα μέλη της που έπαιρναν μέρος στην στο θεατρικό αυτό.
Είναι αδύνατον λοιπόν όπως καταλαβαίνετε να βρούμε τελευταία στιγμή φορέα αλλα και αρκετούς ηθοποιούς για ένα έργο που δουλέψαμε σκληρά σχεδόν ένα χρόνο οπότε η παράσταση αυτή αναβάλλεται προς το παρόν.
Πέραν αυτού εγώ αισθάνομαι προσβεβλημένος ως Έλληνας πολίτης να συμβαίνουν αυτές οι κατάπτυστες ενέργειες στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και το θέατρο!
Όσο για τα "ορφανά του Στάλιν" που τρομοκρατούσαν τους ηθοποιούς και είχαν συστήσει επιτροπή λογοκρισίας στο Δίστομο για να εμποδίσουν το έργο αυτό θα λογοδοτήσουν σύντομα στην δικαιοσύνη μήπως και κατανοήσουν ότι ζουν στην Ελλάδα και όχι στο κρεμλίνο...
Προσβλέπω και στην συμπαράσταση των ευαίσθητων πραγματικά συμπατριωτών μας που καταδικάζουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όχι μόνο όταν προέρχονται από τον μαύρο αλλά κι από τον κόκκινο φασισμό!!!
 
Με εκτίμηση
Ο Σκηνοθέτης της παράστασης
Λουκάς Κίνιας