Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η Αυτοψία του Α.Σρόιτερ στο Δίστομο

Αύριο η Αυτοψία του Αντώνη Σρόιτερ ανοίγει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Έχει δικαίωμα η Ελλάδα για πολεμικές αποζημιώσεις; Θα αποπληρωθεί ποτέ το κατοχικό δάνειο που πήραν οι Γερμανοί; Τι λένε οι συγγενείς των θυμάτων των σφαγών σε Δίστομο και Καλάβρυτα; Ποιοι Γερμανοί συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ της Ελλάδας; Τι υποστηρίζουν Γερμανοί πολίτες;

Ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά τον πρώην Υπουργό και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο και του θέτει επίκαιρα ερωτήματα για το θέμα. Τι απαντά στο ερώτημα γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν τις πολεμικές αποζημιώσεις; Επίσης, ο Γερμανός Χάγκεν Φλάϊσερ, καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας, μιλάει στον Αντώνη Σρόιτερ για το κατοχικό δάνειο αλλά και τις πολεμικές επανορθώσεις.
Επίσης, θύματα της θηριωδίας των Γερμανικών στρατευμάτων περιγράφουν στην κάμερα της εκπομπής τις στιγμές που βίωσαν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γλίτωσαν από την εκτέλεση.
Τέλος, Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι δηλώνουν υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων, επισημαίνουν τα λάθη που έχουν κάνει οι Έλληνες πολιτικοί ενώ Γερμανοί, οι οποίοι ζουν στη χώρα μας και συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ των αποζημιώσεων, εξηγούν γιατί το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο.