Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εκλογή αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής στο Δήμο Δ.Α.Α.

«Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση μετά από την εκλογή τους εκλέγουν, με φανερή ψηφοφορία, τον Αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ό Πρόεδρος της Επιτροπής. (άρθρο 74, παρ.6 Ν.3852/2010). Αντιπρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία όλων των μελών της αντίστοιχης Επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται.
Εάν και πάλι, δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, τότε διεξάγεται τρίτη ψηφοφορία και εκλέγεται όποιος λάβει τη σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον πρόεδρο της κατά περίπτωση οικείας Επιτροπής. Ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στη μειοψηφία, η οποία πρότεινε στο σώμα το τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βαλαούρα Νικόλαο, ως Αντιπρόεδρο αυτής. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον κ. Βαλαούρα Νικόλαο. Κατόπιν ακολούθησε φανερή ψηφοφορία. Ο κ. Βαλαούρας Νικόλαος έλαβε έξι (6) ψήφους. Κατά ψήφισε το μέλος της επιτροπής Κα Τρομπούκη – Βαρσάμη Χαρίκλεια, δικαιολογώντας την άποψή της λέγοντας ότι: «διαφωνώ με την εκλογή του συγκεκριμένου μέλους ως αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής δεδομένου ότι ο κ. Βαλαούρας έχει εκκρεμείς οφειλές προς τον Δήμο». Στη συνέχεια ο Πρόεδρος πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει σχετικά. Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη και τις διατάξεις του άρθρ.74 παρ.6 του Ν. 3852/2010,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εγκρίνει την εκλογή του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής που διενεργήθηκε σήμερα με φανερή ψηφοφορία και κατά την οποία εκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλαούρας Νικόλαος ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής για τα έτη 2013 - 2014.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 2/2013

Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Οικονομάκης Παναγιώτης
ΤΑ ΜΕΛΗ
  1. Τρομπούκη – Βαρσάμη Χαρίκλεια
  2. Παπαϊωάννου Στέφανος
  3. Μπεζεντές Γεώργιος
  4. Λουκά – Μπελίτσα Παναγιού
  5. Πάστρας Ιωάννης
  6. Βαλαούρας Νικόλαος