Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο Αραχωβίτης Αντώνης Σακελλαρίου και το συλλεκτικό πλέον τραγούδι του


Ο Αντώνης Σακελλαρίου, ήταν από την Αράχωβα. Έφυγε για τις ΗΠΑ σαν μετανάστης σε παιδική ηλικία. Στην συνέχεια, δουλεύοντας σε διάφορα μαγαζιά με ορχήστρες σε δύσκολα πόστα ( Λάτζα και άλλες σκληρές δουλειές ), έμαθε μουσική εμπειρικά, και κατέληξε να διαπρέψει και να γίνει διευθυντής ορχήστρας. Ηχογράφησε 12 σκοπούς και τραγούδια στη φωνογραφική εταιρεία Orth (Όρθοφων) τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 1928.  Στις ηχογραφήσεις περιλαμβάνεται ο «Πολίτικος συρτός», «Απτάλ χαβασί-ζεϊμπέκικο», το «Τσαγαλάκι-συρτό» κ.α. Ηχογραφήσεις πραγματοποίησε και με τον Ηπειρώτη βιολιστή Αλέξη Ζούμπα για λογαριασμό της φωνογραφικής εταιρείας VICTOR.

Τραγουδά ο Σταύρος Καλούμενος 

Πουλάκια ταξιδιάρικα πάρτε με στα φτερά σας και πάμε στην Αράχοβα στης Λιβαδειάς τα μέρη -------- και στην ψηλότερη κορφή του Παρνασσού απάνω αφήστε με πουλάκια μου τριγύρω ν' αγναντέψω --------- Και του Σαλώνου τα χωριά να ιδώ τα ερειπωμένα να ιδώ το δόλιο Δίστομο που'ναι χαροκαμένο.



 
Υ.Γ Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον διαχειριστή του http://distomo.blogspot.com/ που του ζητήσαμε το τραγούδι και δέχτηκε  με ευχαρίστηση να μας το δώσει.