Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δελτίο τύπου του Δήμου Δ.Α.Α σχετικό με τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη για τα θέματα του Παρνασσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα, σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης που είχε με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λαμία και με την μεσολάβηση της βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασιλικής Τσόνογλου, την οποία ευχαριστούμε για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της, έγινε σήμερα 8/4/2011 και ώρα 12 μ. συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας του  κ. Χρυσοχοίδη και της κ. Τσόνογλου με τον  Δήμαρχο Γιάννη Πατσαντάρα , τον οποίο συνόδευαν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Λένα Σύρου και ο Δικηγόρος Γιώργος Ανδρέου.

Το θέμα της συνάντησης ήταν  η ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και το τεχνητό χιόνι. Με την ευκαιρία τέθηκε το θέμα της αναστολής έκδοσης των Οικοδομικών Αδειών και Οικοδομικών εργασιών στο Λιβάδι και το επικείμενο προεδρικό διάταγμα για τα όρια του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού και οι θέσεις του Δήμου για το θέμα αυτό και  ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, ο οποίος και η κ. Τσόνογλου δεσμεύτηκαν σχετικά, να παρέμβουν   προς την υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μπιρμπίλη, να δεχθεί και να ακούσει τις απόψεις του Δήμου ΔΑΑ, για τα θέματα αυτά, ώστε να συνδυασθεί η προστασία του περιβάλλοντος με την ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας γενικότερα, δεδομένου ότι η έκδοση του Π.Δ. αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη οποιασδήποτε δραστηριότητας στο Χ.Κ. Παρνασσού, του μεγαλύτερου της χώρας. 


Το θέμα συνδυάσθηκε με την χωροθέτηση και την δημιουργία της Τεχνητής Λίμνης στο Λιβάδι, για την οποία υπάρχει ήδη σχετική προμελέτη στο Δήμο,  που (α)  θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες νερού για το τεχνητό χιόνι (β) θα δημιουργήσει υγροβιότοπο – τουριστικό αξιοθέατο και (γ) θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου  της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στον Παρνασσό και την Αράχωβα. Σχετικό Υπόμνημα δεσμεύτηκε να καταρτίσει ο κ. Γ.Ανδρέου και να υποβληθεί αρμοδίως στον κ. Υπουργό μέχρι την Τετάρτη 13.4.2011.

Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας –Αντίκυρας
                     Γιάννης Πατσαντάρας