Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αντί για απεργία 2ωρη στάση εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στην Αλουμίνιον Ελλάδας

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Αντί για απεργία ... 2ωρη στάση εργασίας
Σε 2ωρη στάση εργασίας μετέτρεψαν την 24ωρη αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία, οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που βρίσκονται στην πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων «Η ΕΝΩΣΗ» της «Αλουμίνιον Ελλάδας» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ). Σε αυτήν την απόφαση συμφώνησαν και δύο συνδικαλιστές από την παράταξη της οποίας επικεφαλής είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάς.

Τα παραπάνω καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους «να απαιτήσουν να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση και να ανατρέψουν την απόφαση της εργοδοτικής πλειοψηφίας και των συνεργατών της».
Την «κερκόπορτα» για να γίνει 2ωρη στάση εργασίας, την άνοιξαν οι δύο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Με το αιτιολογικό ότι δε βγαίνει τίποτα με μια 24ωρη, αλλά ότι χρειάζονται αγώνες διαρκείας, έδωσαν την ευκαιρία σε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να προτείνουν 2ωρη στάση εργασίας, με την οποία συμφώνησαν κι αυτοί με τη σειρά τους.
Η Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Γίνεται φανερό ότι το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να συνεχίσει να κουβαλάει στην πλάτη του τέτοιους συνδικαλιστές. Τα ηγετικά στελέχη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, στηρίζοντας χρόνια τώρα τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι συνυπεύθυνοι γιατί η κρίση βρήκε εν υπνώσει και απροετοίμαστο μεγάλο μέρος του κινήματος. Οσοι παρουσιάζονται σαν νέοι σωτήρες του κινήματος και βγαίνουν στα κεραμίδια ζητώντας απεργίες διαρκείας, πολιτικές απεργίες, κατηγορώντας το ταξικό κίνημα ότι δε στηρίζει αυτήν τη γραμμή, αλλά ψηφίζουν τα ίδια μαζί με τους προηγούμενους, υπονομεύουν ανοιχτά τους αγώνες».