Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς ορθοπεδικό και παιδίατρο το ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Χωρίς ορθοπεδικό και παιδίατρο το ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου.

Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου, όπου εδώ και ένα χρόνο, και ενώ έχουν λήξει οι συμβάσεις των ειδικοτήτων τόσο του ορθοπεδικού, όσο και του παιδιάτρου, δεν έχουν προκηρυχθεί εκ νέου οι αντίστοιχες θέσεις. Οι ανωτέρω ειδικότητες είναι άκρως απαραίτητες διότι:
·        Όσον αφορά την ειδικότητα του ορθοπεδικού, το ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες της Ελλάδος (Αλουμίνιον της Ελλάδος), όπου λόγω της φύσης της βιομηχανίας, συμβαίνουν συχνά πολλά εργατικά μικροατυχήματα, και συνεπώς κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ορθοπεδικού για την παροχή των πρώτων βοηθειών καθώς και για την φροντίδα και παρακολούθηση όσων αναρρώνουν.

·        Όσον αφορά την ειδικότητα του παιδιάτρου, υπάρχει αύξηση των γεννήσεων τόσο στον οικισμό Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου, όσο και στην κοινότητα της Αντίκυρας. Εντελώς αυθαίρετα και απαράδεκτα δεν προκηρύχθηκε η προαναφερθείσα θέση, η οποία εξυπηρετούσε τα δεκάδες παιδιά των δύο περιοχών, όπως γινόταν καθ’ όλη, πλην του τελευταίου έτους, διάρκεια λειτουργίας του ΙΚΑ.
Επιπλέον, το εν λόγω ΙΚΑ στερείται και της ειδικότητας του νευρολόγου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως ξεκάθαρα προκύπτει, και λόγω της ιδιαιτερότητας τα περιοχής, καθίσταται επιτακτική ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου με τις παραπάνω ειδικότητες.
Με βάση τα ανωτέρω:


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί άμεσα στις κατάλληλες εκείνες ενέργειες για την άμεση στελέχωση του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου με γιατρούς των προαναφερθέντων ειδικοτήτων;

Ο ερωτών βουλευτής


Σταθάς Ιωάννης