Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη Μυτιληναίου

Με αποκλειστική του δήλωση στην εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,  ο βουλευτής  Παναγιώτης Λαφαζάνης καταγγέλλει την ΔΕΗ για τις οφειλές της Αλουμίνιον. Με διπλή παρέμβαση, από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την ΓΕΝΟΠ, επιχειρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει στην είσπραξη των τεράστιων οφειλών της εταιρίας Αλουμίνιον από καταναλώσεις ρεύματος. Συγκεκριμένα η ΓΕΝΟΠ με σχετική ανακοίνωση της παραμονή του χθεσινού Διοικητικού Συμβούλιου ''προειδοποιεί  «ότι  περιμένει σαφείς απαντήσεις, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης θεωρεί αδιανόητη την σιωπή της ΔΕΗ για τα χρέη της Αλουμίνιον.
 
Να σημειώσουμε ότι για χθες ορίστηκε Δ.Σ στο οποίο θα μετείχε και εκπρόσωπος της εταιρίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ. Τα χρέη της εταιρίας προς την ΔΕΗ αγγίζουν το πόσο των 82.000. 000€ , ενώ για την τιμολόγηση που ακολουθείτο  στην συγκεκριμένη διμερής σχέση,  υπήρξε και παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη-Μουζακίτη,  οι οποίοι ακόμη διερευνούν την υπόθεση. Για το θέμα δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης τα εξής: «Είναι αδιανόητο η ΔΕΗ να σιωπά,  όταν η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ  έχει τεράστιες οφειλές απέναντι της και την ίδια ώρα να κόβει το ρεύμα σε ανέργους».

Η ΓΕΝΟΠ  αναφέρει στην ανακοίνωση -προειδοποίηση της :"Με την ευκαιρία της παρουσίας του εκπροσώπου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ στο αυριανό (χθεσινό) Δ.Σ. της ΔΕΗ με αφορμή τα υπέρογκα χρέη της εν λόγω εταιρίας προς τη ΔΕΗ και τις σωστές αποφάσεις που πήρε το ΔΣ της Επιχείρησης ,θα περιμένουμε  σαφείς απαντήσεις και σταράτα λόγια που δεν θα αφήνουν περιθώρια για νέα παιχνίδια στην πλάτη της Επιχείρησης και του Ελληνικού λαού.