Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ομάδα εργασίας για την οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου και των Εργαστηρίων Παραδοσιακών Τεχνών και Επαγγελμάτων Αράχωβας, που συστήθηκε με την υπ’ αριθμ. 77/7-6-2011 Απόφαση του κ. Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και ο διορισμός της ανανεώθηκε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της με την υπ’ αριθμ. 379/7-12-2011 απόφασή του, αξιολογώντας:

  • την μέχρι σήμερα ικανοποιητική πορεία της προσπάθειας
  • την μεγάλη ανταπόκριση των Αραχωβιτών και
  • τις ανάγκες οργάνωσης και διευκόλυνσης της χρηματοδότησης της προσπάθειας

πήρε την πρωτοβουλία να συστήσει Σύλλογο Φίλων του Μουσείου και των Εργαστηρίων, ο οποίος θα γίνει το εργαλείο υποβοήθησης του Δήμου στην ολοκλήρωση της προσπάθειας που έχει αναλάβει.
Για το σκοπό αυτό καταρτίσθηκε Καταστατικό του Συλλόγου (με πρότυπο το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ που παρέχει σημαντικό έργο στην αναστήλωση αρχαιοτήτων με έμφαση στα αρχαία θέατρα και στάδια), που θα έχει την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΡΑΧΩΒΑΣ «ΤΟ ΔΙΑΣΙΔΙ», στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Αραχωβίτες, αλλά και οι φίλοι της προσπάθειας. Η δημιουργία του Συλλόγου κρίθηκε απολύτως αναγκαία ιδιαίτερα για την διευκόλυνση των χορηγιών από Ιδρύματα και Οργανώσεις.

Το δικαίωμα εγγραφής ορίσθηκε σε πέντε (5) ευρώ και η ετήσια συνδρομή σε δέκα (10) ευρώ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες της προσπάθειας (κυρίως για προμήθεια υλικών και αναγκαίου εξοπλισμού του Μουσείου και των Εργαστηρίων).

Το Καταστατικό θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στη Γραμματεία του Λαογραφικού Μουσείου (τηλ.: 22670-31630), όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει γνώση και να υπογράψει, συμμετέχοντας στην προσπάθεια. Με την υπογραφή θα πρέπει να καταβάλλεται και το ποσό του δικαιώματος εγγραφής (5 ευρώ).

Η Ομάδα Εργασίας
 1. Σπύρος Κομνάς, Δημοτικός Σύμβουλος.
  1. Στέλιος Λούσκος, Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Αράχωβας.
  2. Λουκάς Παπαλεξανδρής, Γραμματέας του Λαογραφικού Ομίλου Αράχωβας.
  3. Καλή Λούσκου, φιλόλογος-συγγραφέας.
  4. Γιάννης Φάππας, διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας, αρχαιολόγος της Θ΄ ΕΠΚΑ.
  5. Γεώργιος Ανδρέου, δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αράχωβας