Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Απάντηση Χ.Καραλή για την αποπομπή του απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Στις 19-10-2019 η γνωστή ομάδα που θεωρεί το Εργατικό Κέντρο τσιφλίκι της, πήρε απόφαση να με αποπέμψει από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και να με διαγράψει από εκλεγμένο Αντιπρόσωπο, με την αιτιολογία ότι ως δημοτικός σύμβουλος κατά τη συνεδρίαση της 25/09/2019 του Δημοτικού συμβουλίου ψήφισα αντίθετα με τα συμφέροντα του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της εργατικής τάξης.
Προφανώς ταυτίζουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις, με τα συμφέροντα των εργαζομένων και αυτοδιορίζονται κριτές και τιμωροί, όσων αποτελούν εμπόδιο στο δρόμο τους, χωρίς να διστάσουν να υπεισέλθουν και στα χωράφια του μεγαλύτερου και πλέον ιστορικού Σωματείου του Νομού, που με τους διαχρονικούς αγώνες των μελών του έχει γίνει παράδειγμα συνδικαλιστικής δράσης.
Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Λιβαδειάς, υπήρξε απροκάλυπτη κατάργηση της αυτονομίας του πρωτοβαθμίου Σωματείου δηλαδή του Σωματείου των Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, από το οποίο εκλέχτηκα ως αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο και είναι το ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟ να κινήσει τυχόν πειθαρχική διαδικασία εναντίον μου ή εναντίον οποιουδήποτε άλλου μέλους του.
Φαίνεται ότι οι «συνάδελφοι» αντί να επαγρυπνούν για τα δικαιώματα και τα προβλήματα των εργαζομένων, εξαντλούν την ενεργητικότητά τους στο να μπουν στα χωράφια άλλων σωματείων.
Στους «συναδέλφους της παρέας» που με διέγραψαν δηλώνω ότι θα επιδιώξω την ακύρωση της παράνομης απόφασής τους και θα εξακολουθήσω να εκφράζω τη γνώμη μου με ελευθερία, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των συναδέλφων εργαζομένων και των δημοτών που με τίμησαν με τη ψήφο τους. 


                                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
                                                ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ