Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής μανηταριών στον Παρνασσό

Η mycooperativa διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά σεμινάριο αναγνώρισης και συλλογής μανιταριών στην περιοχή του Παρνασσού (27-28/10/2018).
Η διαμονή θα γίνει στο καταφύγιο Δέφνερ το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Λιβάδι και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (ανεβαίνοντας από Λιβάδι προς χιονοδρομικό θα δείτε στα δεξιά μία ξύλινη αποθήκη και πινακίδα η οποία γράφει ‘’προς καταφύγιο’’) και η τιμή ανέρχεται στα 13 € / άτομο / βραδιά όπως ορίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.
Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην κεντρική αίθουσα του καταφυγίου.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
- Εισαγωγή στη μυκητολογία (φυσιολογία, οικολογία, βιοποικιλότητα και χρήσεις των μυκήτων
- Αρχές συλλογής μανιταριών
- Παρουσίαση των βασικών γενών μανιταριών
- Διατροφική αξία μανιταριών
- Φαρμακευτικές ιδιότητες των μανιταριών
* Οι παρουσιάσεις θα παρέχονται σε ηλεκτρονική μορφή στους συμμετέχοντες
Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούμε την Παρασκευή το απόγευμα στις 20:00-21:00 στο καταφύγιο για να γνωριστούμε και να κάνουμε την εισαγωγή στο σεμινάριο και όσοι δεν μπορούνε το Σάββατο το πρωί στις 9:00 στο ίδιο μέρος. Το Σάββατο και την Κυριακή θα περάσουμε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στο δάσος για συλλογή και αναγνώριση μανιταριών, ενώ η αναχώρηση προγραμματίζεται για την Κυριακή το απόγευμα γύρω στις 17:00.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (μέχρι 30 άτομα, λόγω του περιορισμένου χώρου του καταφυγίου) και όσοι επιθυμούν (καιρού επιτρέποντος) μπορούν να διανυκτερεύσουν σε αντίσκηνο.
Θα οργανωθεί carpooling για να έρθουμε 4-5 άτομα σε κάθε αυτοκίνητο και να μειωθούν τα μεταφορικά μας. Υπολογίζετε από την Αθήνα περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.
Το καταφύγιο διαθέτει οργανωμένη κουζίνα και προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα ενώ θα μαγειρευτούν και τα μανιτάρια που θα συλλέξουμε.
*Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί μας για τη διαμονή είναι ένα ζευγάρι σεντόνια-μαξιλαροθήκη.
Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 60€. Για τα παιδιά κάτω των 18 το σεμινάριο είναι δωρεάν. Η πληρωμή τόσο του σεμιναρίου όσο και του καταφυγίου θα γίνει επί τόπου.
Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/1HkT5fXlS3dTM7eGJBIVnGJK0xNNaAd0jDZrJCVS_8QU/edit
Απαραίτητα αξεσουάρ για το σεμινάριο είναι ένα καλάθι (κατά προτίμηση ψάθινο) μαχαίρι και αδιάβροχα παπούτσια-ρούχα σε περίπτωση που ο καιρός μας τα χαλάσει. Καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας κάποια σνακ για να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της βόλτας ώστε να μην διακόπτουμε το μεσημέρι για φαγητό. Υπολογίζουμε καιρού επιτρέποντος να ξεκινάμε τη βόλτα μας στις 10:00 πμ και να μαζευόμαστε για φαγητό γύρω στις 16:00. Οι παρουσιάσεις θα ξεκινούν στις 18:00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6936815068 ή στο 210-5294350 (10:00 – 17:00).