Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πλεονάζον προσωπικό στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας;

Σε ασκήσεις επί χάρτου με στόχο, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, να γεμίσουν τη «δεξαμενή» των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων με 5 έως 6.000 υπαλλήλους επιδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών μετά το «κόλλημα» της αξιολόγησης στους Δήμους.  Στο πλαίσιο αυτό η γνωστή «ομάδα Ραπακούλια» για την οποία έγραψε πρόσφατα η aftodioikisi.gr προχωρά σε (μονομερή) καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού.
Τα κριτήρια με τα οποία γίνεται αυτό είναι άγνωστα μέχρι στιγμής στους ίδιους τους δημάρχους στους οποίους δεν έχει δοθεί «ούτε ένα φύλλο χαρτί», όπως λέει στην aftodioikisi.gr μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, προσθέτοντας με έμφαση: «Μόνος στόχος είναι να βρεθούν από τους δήμους οι υπάλληλοι που θα καλύψουν τις ανάγκες της κυβέρνησης για απολύσεις και διαθεσιμότητες».
Η Στερεά Ελλάδα εμφανίζεται με πλεονάζον προσωπικό 37 υπαλλήλων επί συνόλου 745, ενώ όταν περιλαμβάνεται στους δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 εμφανίζεται να χρειάζεται επιπλέον προσωπικό.
Συνολικά, στους 24 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχουν 4.138 υπαλλήλους για 559.457 κατοίκους, έχει καταγραφεί με βάση το πρώτο σενάριο πλεονάζον προσωπικό 202 υπαλλήλων και με βάση το δεύτερο 174. Υπεράριθμους υπαλλήλους εμφανίζουν με βάση της «μελέτης» τον Δήμο Διστόμου–Αράχωβας-Αντίκυρας(8 έως 20 υπάλληλοι από τους 79).