Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Το Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών θα πραγματοποιηθεί στη Βοιωτία από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο, με μοναδικό μέσο τον λόγο και την αφηγηματική τέχνη, να προβάλει και να διαδώσει την πολιτιστική κληρονομιά τους μύθους, τα παραμύθια, τους θρύλους και τις παραδόσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα περιοχές της Βοιωτίας που έζησαν μυθολογικά ή ιστορικά πρόσωπα και αναπτύχθηκε η λαϊκή προφορική παράδοση.
Η ιδέα της υλοποίησης του Φεστιβάλ περιλαμβάνει περίπατο σε πολιτιστικές διαδρομές οι οποίες συνδέουν αξιοθέατα ιστορικού, αρχαιολογικού ή φυσιολατρικού ενδιαφέροντος με ενδιάμεσες στάσεις για αφηγήσεις ιστοριών.
Οι αφηγητές που θα ξεδιπλώσουν το κουβάρι των ιστοριών είναι οι: Μαρία Βραχιονίδου, Ηλίας Γιαννικόπουλος, Γιώργος Ευγενικός, Αρτεμις Θεολόγη, Κάτια Καντούρη, Ναυσικά Καψαλά, Γεωργία Λαζάρου, Γιώργος Λάιος, Σοφήλια Τσορτέκη. Συμμετέχει επίσης ο μουσικός Ταξιάρχης Κούντριας.
Συμπαραστάτες του Φεστιβάλ είναι οι Δήμοι: Λεβαδέων, Ορχομενού, Διστόμου–Αράχωβας-Αντίκυρας, Αλιάρτου επίσης το Επιμελητήριο Βοιωτίας η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.