Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου για την βράβευση της ακτής του Αγίου Ισιδώρου με την Γαλάζια Σημαία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2012.
galazia_simaia
Η ακτή του Αγίου Ισιδώρου του Δήμου μας, έλαβε και φέτος – για 11η συνεχή χρονιά τη διεθνή αναγνώριση ποιότητας, καθώς είναι μια εκ των δύο ακτών στο νομό Βοιωτίας που βραβεύτηκε με τη «Γαλάζια Σημαία», όπως ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), συντονιστή του διεθνούς προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”.
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή, εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας σας εύχεται καλό καλοκαίρι και σας περιμένουμε στη «γαλάζια παραλία του Αγίου Ισιδώρου».