Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο Καρατζαφέρης για το Δίστομο μέσω Οσίου Λουκά

«Η σφαγή του Διστόμου δεν μπορεί να μείνει στο κενό», δήλωσε ο  Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Σφαγιασθέντων στο Δίστομο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αναφερόμενος στις Ελληνικές αξιώσεις για την αποζημίωση των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.
Και συνέχισε για την σφαγή: «Δεν μπορεί να διαγραφεί από μία δικαστική απόφαση. Εμείς στο ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την υπόθεση στη λήθη του χρόνου. Κάθε φορά, εντός και εκτός Βουλής, θα φωνάζουμε για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Θα φωνάζουμε για να υπάρξει μία αποκατάσταση ηθική, για όλους εκείνους, οι οποίοι άδικα δολοφονήθηκαν από τους ναζί, που σήμερα κάποιοι υπερασπίζονται. Αιωνία τους η μνήμη», κατέληξε ο Γ. Καρατζαφέρης .
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ  επισκέφθηκε το Δίστομο καθώς χθές ήταν η επέτειος της  κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στην Ρούμελη, με τελετή που έγινε στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά . Παρόντες ήταν επίσης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τσόνογλου, ο ανεξ. βουλευτής κ. Γιαννάκης, ο πρώην υπουργός κ Γκελεστάθης, ο Περιφερειάρχης κ Κλ. Περγαντάς και ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Ιωάννης Πατσαντάρας.