Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Από την χθεσινή προβολή ταινίας ''Με την λάμψη στα μάτια'' στο Δίστομο

Πηγή:www.distomo.blogspot.com

Μία εκδήλωση που θα πρέπει να παραδειγματίσει και να αφυπνήσει κάποιους, με τις φανφάρες και πολλές φορές και με τον αντιαισθητισμό που έχει παρεισφρήσει εδώ και κάμποσα χρόνια κατά την γνώμη μου και κατά την γνώμη άλλων συμπατριωτών μου, στις εκδηλώσεις μνήμης, ήταν και η χθεσινή, που την οργάνωσε το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια''.


Εκδήλωση σιωπής και απόλυτης αφοσίωσης γιατί το έργο που προβλήθηκε είναι ένα από τα πιο σεμνά και καλοφτιαγμένα αντιπολεμικά αριστουργήματα, χωρίς στρατευμένο στυλ και κοινότυπη γραμμή, και χωρίς υπερβολές.

Και μιλάω για την ταινία του Πάνου Γλυκοφρύδη, ''Με την λάμψη στα μάτια''

Όσοι δεν την έχετε δει ψάξτε βρείτε και δείτε την. Εμείς εδώ στο Δίστομο, που κουβαλάμε αυτή την συμφορά η οποία επισκιάζει όλες τις γενιές και θα τις επισκιάζει, βρήκαμε σ αυτήν την ταινία την σιωπή που μας χρειάζεται. 

Σιωπή απόλυτη, συγκίνηση, μνήμες, δέος και λίγα λόγια. Προπάντων λίγα λόγια. Και η υπέροχη μουσική φυσικά του Χρήστου Λεοντή.

Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρώην Δήμαρχο Διστόμου, Θανάση Πανουργιά, για την προσφορά του στον πολιτισμό και την στήριξη του στις προσπάθειες της ομάδας.

Επόμενο ραντεβού με την ''Θεατροφρένεια'', την Παρασκεύη στις 21:00 με την θεατρική παράσταση ''Τα μάτια τέσσερα'' του Γιάννη Τσίρου.
Ο Κώστας Πανουργιάς, ηθοποιός της Θεατρικής ομάδας, μετά το τέλος της ταινίας, τιμά τον πρώην Δήμαρχο Διστόμου

Από την απονομή της τιμητικής πλακέτας
Ο Θανάσης Πανουργιάς με την Έφη Κίνια