Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Εξιχνιάστηκαν 15 διαρρήξεις ιερόσυλων σε Αντίκυρα & Δεσφίνα

«Μίλησαν» τα αποτυπώματα των δυο Ελλήνων ηλικίας 56 και 50 χρόνων που είχαν συλληφθεί με πλήθος από κλοπιμαία στις 14 Μαρτίου, όταν εξακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε έξι κλοπές και μία απόπειρα σε εκκλησίες της Βοιωτίας και της Φωκίδας.
Από την έρευνα της Ασφαλείας Λιβαδειάς, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες άλλων 15 διαρρήξεων που είχαν γίνει από τις αρχές του έτους, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2013. Το «δίδυμο» είχε διαρρήξει άλλη μια εκκλησία και είχε αποπειραθεί να «ανοίξει» άλλους τρεις ναούς σε περιοχές της Αντίκυρας. Ακόμη, είχε διαρρήξει τέσσερα σπίτια, τέσσερα εξοχικά, δυο τροχόσπιτα και ένα εστιατόριο στη Δεσφίνα και την Αντίκυρα, από τα οποία είχε αρπάξει ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό, μικρά χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. Ήδη, υπήρχε σε βάρος τους άλλη μια για κλοπές από τις εκκλησίες της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, των Αγίων Ταξιαρχών, του Αγίου Φανουρίου και του Αγίου Γεωργίου στην Αντίκυρα και το ναό της Παναγίας στην παραλία Διστόμου.
Οι αστυνομικοί είχαν βρει στην κατοχή τους επτά αγιογραφημένες εικόνες, μια μικροφωνική εγκατάσταση, μία ηλεκτρική συσκευή και άλλα αντικείμενα που είχαν κλέψει από τους ναούς, αλλά και ακόμη οικιακές συσκευές αξίας 3.000 ευρώ που είχαν «σηκώσει» μαζί με μετρητά ύψους 2.000 ευρώ από το σπίτι ενός 69χρονου στην Αντίκυρα και όλο τον οικιακό εξοπλισμό που είχαν αρπάξει από το εσωτερικό του τροχόσπιτου ενός 54χρονου στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου.