Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

17ος Ευχίδειος άθλος υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Μόλις λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι την  εκκίνηση  του 17ου Ευχίδειου άθλου, Δελφοί-Πλαταιές 107,5 χλμ, στις 7-8 Μαίου 2016. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο αγώνας, τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και την αιγίδα των δήμων Δελφών, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και Θηβαίων ( Δημοτικός οργανισμός Θήβας). Ο Διοργανωτής σύλλογος, καταβάλει με πάθος και μεράκι κάθε δυνατή προσπάθεια για μια πετυχημένη και άρτια  διοργάνωση.
Το Σάββατο 7 Μαΐου το απόγευμα, στις 17.30 περίπου,  θα γίνει η αφή του Δελφικού φωτός, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Σικελιανού, δίπλα από την είσοδο του αρχαίου σταδίου, σε  μία λιτή αλλά επιβλητική τελετή. 
Θα ακολουθήσει όπως κάθε χρόνο, η 23η  Ευχίδεια Λαμπαδηδρομία μέσα στην πόλη των Δελφών. Σε αυτήν, μπορούν να συμμετέχουν όσοι παρευρισκόμενοι επιθυμούν.
Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για την ασφάλεια του αγώνα. Θα υπάρχει στενή εποπτεία για την ομαλή διεξαγωγή του. Επίσης, θα υπάρχουν δύο ασθενοφόρα οχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ακόμη θα είναι διαθέσιμοι δυο γιατροί αγώνα, και δύο φυσιοθεραπευτές. Το λεωφορείο-σκούπα θα ακολουθεί και θα σταθμεύει επίσης κατά τόπους, για την περισυλλογή αθλητών οι οποίοι πιθανόν να σταματήσουν την προσπάθειά τους.
 Οι σταθμοί μας, θα είναι εφοδιασμένοι με νερά, αναψυκτικά, χυμούς, ισοτονικά, coca-cola, μπισκότα, φρυγανιές, φρούτα (μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια) , σταφίδες, ξερά φρούτα, τοστ, διάφορα γλυκίσματα, κλπ. Σε αρκετούς σταθμούς θα υπάρχει τσάι και καφές επίσης.
Η σήμανση του Ευχίδειου Άθλου, είναι πλέον πασίγνωστη, με μεγάλα λευκά βέλη, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν αθλητή να μπει σε λάθος πορεία.
 Το αναλυτικό πρόγραμμα  του αγώνα