Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, πραγματοποιήθηκε η τρίτη Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, για την   Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των κατοίκων των Παραπαρνάσσιων Δήμων σχετικά   με την προστασία και την αξιοποίηση του Εθνικού Δρυμού.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Αράχωβα, με τη συνεργασία του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με θέμα:

«Εθνικός Δρυμός Παρνασσού»
Φυσικό Περιβάλλον - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Αειφόρος Ανάπτυξη


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Διστόμου –Αράχωβας- Αντίκυρας, κ. Πατσαντάρας που ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης.
Πριν την έναρξη της Ημερίδας, προηγήθηκε το Μαθητικό Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο οποίο συμμετείχε το Δημοτικό σχολείο Αράχωβας και το οποίο διοργάνωσε και συντόνισε η κ. Πολυξένη Ράγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Διδακτικής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.
Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η Πρόεδρος του Φορέα κ. Θέκλα Τσιτσώνη, Καθηγήτρια της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., η οποία, μετά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στα Εθνικά Πάρκα γενικά και στον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού ειδικότερα, ανέλυσε τον καθοριστικό ρόλο των Προστατευόμενων Περιοχών στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καθώς και το ρόλο των Φορέων Διαχείρισης στην ανάπτυξη αυτή.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Πατσαντάρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τον Εθνικό Δρυμό και το Δήμο.
Οι ομιλητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:
Θεοχάρης Ζάγκας, Καθηγητής Σχολής Δασολογίας & Φ.Π., ΑΠΘ.
«Το Φυσικό Περιβάλλον της Ελλάδας από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
Πολυξένη Ράγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Δασολογίας & Φ.Π., ΑΠΘ.
«Φυσικό Περιβάλλον και Προστατευόμενες Περιοχές».
Ελένη Σύρου, Εκπαιδευτικός, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας.
«Παρνασσός: Περιβάλλον και Ανάπτυξη»
Ακολούθησε συζήτηση-διάλογος, σχετικά με θέματα που αφορούν τον Εθνικό Δρυμό και απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Μετά τη λήξη της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση, του Διοικητικού Συμβουλίου με θέματα που αφορούν το Φορέα και ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την υλοποίηση του Τεχνικού Δελτίου.


Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Θέκλα Τσιτσώνη