Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ένας 13χρονος "μαχητής" απο Ιτέα είναι το γούρι της Εθνικής

Ζωή χωρίς δυσκολίες δεν υφίσταται και αυτό που πραγματικά μετράει για κάθε άνθρωπο είναι να μάθει να τις ξεπερνάει και να βγαίνει ακόμη πιο δυνατός και πιο ώριμος.
Τρανό παράδειγμα, η ιστορία του 13χρονου, Στράτου Χριστοδούλου. Ενός παιδιού που έμελλε να γίνεις ήρωας και να αντιμετωπίσει δυσκολίες από την μικρή και τρυφερή ηλικία του.
Ο μικρός Στράτος, πριν από τρία χρόνια έκανε εξετάσεις προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο και τα νέα μόνο ευχάριστα δεν ήταν, αφού διαγνώσθηκε πως πάσχει από λευχαιμία.
Παρά τις δυσκολίες δεν τα παράτησε και με την συμπαράσταση και την αγάπη των δικών του ανθρώπου, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να βγει νικητής και πιο δυνατός! Κατά την μεταμόσχευση, ήταν δίπλα του ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκος Λυμπερόπουλος (που είναι και ο αγαπημένος του), ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο Ματ Ντάρμπισιρ, αλλά και ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.
Το πρόβλημα λοιπόν ξεπεράστηκε για τον μικρό Στράτο, που στάθηκε τυχερός αφού βρέθηκε στο γήπεδο της Βαρσοβίας για το ματς με τους Ρώσους από την οργάνωση "Κάνε μια ευχή". Η τύχη του μικρού από την Ιτέα, μεταφέρθηκε και στους διεθνείς μας, αφού πήραν τη νίκη (1-0) και τελικά την πρόκριση στους "8" του Euro.
Ο 13χρονος από την Ιτέα, ήταν το παιδί που έδωσε την μπάλα στους διαιτητές και δεν έκρυψε την χαρά σε δηλώσεις του: "Ήταν συναρπαστικό, τα είχα χάσει. Δεν ήξερα ότι θα δώσω την μπάλα. Μία μέρα πριν μου το είπανε και έμεινα κάγκελο". Μάλιστα ο Στράτος φίλησε την μπάλα όπως του είχε ζητήσει ο πατέρας του.