Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Δεν θα περάσει απο Δελφούς φέτος η Ολυμπιακή Φλόγα

Επιστολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε ο Δήμος Δελφών για την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας που δεν θα περάσει από τους Δελφούς, όταν το 2004 είχε διανυκτερεύσει κιόλας εκεί.

Η επιστολή διαμαρτυρίας:

Σας εκφράζουμε την πιο έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητη απόφασή σας να μη συμπεριλάβετε στη φετινή διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας τους Δελφούς. Είναι γνωστή στην Ε.Ο.Ε. η πανάρχαια σύνδεση Δελφών – Ολυμπίας, που ξεκινά από τον περίφημο πυθικό χρησμό, ο οποίος έπεισε τους αρχαίους μας πρόγονους να ξεκινήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ.
Η Ολυμπιακή Ιδέα συνδέεται άμεσα με τους Δελφούς και τους Πυθικούς Δελφικούς Αγώνες, ενώ πασίγνωστη και προφανής είναι η σύνδεση των δύο αυτών ιερών τόπων (Δελφών – Ολυμπίας) στη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας, ως δύο από τους τρεις (μαζί με την Ακρόπολη των Αθηνών) σημαντικότερους πυλώνες του μεγαλειώδους αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Σε κάθε περίπτωση, εάν δε μπορεί να γίνει κατανοητή η δική μας διαμαρτυρία, οφείλετε να επιδείξετε σεβασμό στο συμβολισμό που περικλείει ο ιερός χώρος των Δελφών για την Παγκόσμια Κοινότητα και ιδιαιτέρως για το Ολυμπιακό Κίνημα και να διορθώσετε άμεσα την εσφαλμένη απόφασή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ