Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ήρθαν οι A r a h o v i s t a s!


Οι Αραχωβίτες αφήνουν τα (πολλά) λόγια και τα κάνουν πράξη! Η «νέα ανοιχτή κοινωνική ομάδα» ακούει στο όνομα Arahovistas, προσπαθεί να ομορφύνει τον τόπο κι εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε τα καλύτερα και να της βγάλουμε το καπέλο!
«Από το να κάθεσαι να σχολιάζεις τι δεν κάνουν οι άλλοι, καλύτερα να κάνεις εσύ ο ίδιος κάτι και μετά να κρίνεις...». Με αυτή την πρόταση άρχισε η συζήτησή μου με τον Λουκά Σύρο, από τον οποίο και ξεκίνησε η ιδέα οργάνωσης της ανοιχτής ομάδας με το όνομα Arahovistas, με σκοπό διάφορες δράσεις προς όφελος της Αράχωβας. 
Έτσι, τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, μέσω του facebook συγκεντρώθηκαν 40 περίπου Αραχωβίτες (!), προκειμένου να βάψουν τα κάγκελα στη γέφυρα του χωριού, που επί σειρά ετών ήταν άβαφα και απεριποίητα. Κι όταν λέω Αραχωβίτες, ξεκαθαρίζω πως εννοώ ανθρώπους που όχι μόνο κατάγονται από εδώ, αλλά και άτομα που μένουν στην Αράχωβα, την αγαπούν και θέλουν να την ομορφύνουν. Δεν έχει τόση σημασία να αναφερθώ στα ονόματά τους, αντιθέτως εξεπλάγην με τον αριθμό τους (σε κάθε μου ραντεβού πολλοί επιχειρηματίες, και μη, νέοι άνθρωποι μου μιλούσαν για τη συμμετοχή τους στη νέα αυτή δράση) όσο και με την προθυμία τους. Ο χαρακτήρας της ομάδας είναι φιλανθρωπικός, εθελοντικός αλλά και ζωοφιλικός. Τα μέλη συναντώνται σε συχνή βάση, συζητούν προβλήματα και προτείνουν τρόπους επίλυσής τους. Μάλιστα, στα άμεσα πλάνα τους περιλαμβάνονται η καθαριότητα των δέντρων, το πρόβλημα των κάδων απορριμμάτων, η τοποθέτηση ταμπλό ανακοινώσεων στο χωριό, καθώς και η προστασία των αδέσποτων. To site των Αrahovistas καθώς και η σελίδα τους στο facebook αναμένονται να ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε να μαθαίνουμε τα νέα τους και διαδικτυακά. Εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε «Καλωσορίσατε Arahovistas!» και να προτρέψουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να λάβουν μέρος!
http://www.travelstyle.gr