Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

17 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των λίφτ του Παρνασσού


Δημοσιεύτηκε σήμερα στον Οικονομικό Ημερήσιο Τύπο η Προκήρυξη Σύμβασης του έργου «Εκσυγχρονισμός των Αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού». Ο αναθέτων φορέας του εν λόγω έργου είναι η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (Ε.Τ.Α. Α.Ε.), ενώ η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της προμήθειας χωρίς ΦΠΑ ανέρχεται στο ποσό των 17 εκατ. ευρώ. 
Οπως επισημαίνει η βουλευτης Φωκίδας κ Αφροδίτη Παπαθανάση,που προώθησε το σχετικό αναπτυξιακό προγραμμα μεσα και από την Ολομέλεια της Βουλής έπειτα από παρεμβάσεις με δύο επίκαιρες ερωτήσεις της , η υλοποίηση του έργου του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,αποτελεί σημαντική συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση τριών νομών- των Φωκίδας , Βοιωτίας και Φθιώτιδας. Παράλληλα με την Βουλή η κ. Παπαθανάση για την αναγκαιότητα αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού τουΚεντρου προκάλεσε και σχετικές συναντήσεις στα συναρμόδια Υπουργεία και την ΕΤΑ, κατά τις οποίες η Βουλευτής ζήτησε τόσο το συντονισμό των υπηρεσιών των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και την επιτάχυνση των διαδικασιών που οδηγούν σε ώριμα έργα.
<<Το μοντέλο ανάπτυξης που επιδιώκουμε και θέλουμε για τον Παρνασσό είναι ο συνδυασμός της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάδειξη των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο βουνό όχι μόνο κατά τη διάρκεια της χειμερινής αλλά και της θερινής περιόδου>> τονίζει η βουλευτής. Για το λόγο αυτό, η κ Αφροδιτη Παπαθανάση, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και την ΕΤΑ Α.Ε., προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένα σχέδια υποδομών, επενδύσεων και τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής, ώστε, όπως λέει, να επιτευχθεί η μέγιστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι υποδομές, η ανάπτυξη πρόσθετων δράσεων και η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου επωφελεία και των τριων νομών γυρω από τον Παρνασσό.

www.i-reportergr.com