Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσληψη πολίτη Αντίκυρας θύματος πτώσης μαχητικού

Το διορισμό 72 συγγενών(ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος για την Πατρίδα, καθώς και ενός μέλους οικογένειας που έχει υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο) ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας.

 
Η κατοικία στην Αντίκυρα επάνω στην οποία είχε συντριβεί το F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας το Μάιο του 2000, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι χειριστές και δύο έφηβες που διέμεναν σε αυτή.

Ο συνολικός αριθμός των σχετικών αιτημάτων από τις οικογένειες των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτών που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο είναι 72. Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την Υπουργική Απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνεται συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Μαϊου 2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F–4, κατέπεσε σε σπίτι στην Αντίκυρα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο πιλότοι και δυο κορίτσια.