Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Οι επιτάφιοι του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Κατανυκτική η ατμόσφαιρα χθες σε όλα τα χωριά του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας. Όλοι πενθούμε για τη θυσία του Θεανθρώπου για εμάς.  Οι επιτάφιοι που με τόσο αγάπη στολίζουν σε κάθε ενορία οι γυναίκες, φιλοξενούν τον Ιησού μας μέχρι την ένδοξη Ανάστασή του.

Καλή Ανάσταση σε όλους
 
ΣΤΕΙΡΙ
ΔΙΣΤΟΜΟ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Μόνο το Δίστομο εξεταστικό κέντρο πανελλαδικών στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταργεί όλα τα εξεταστικά Κέντρα Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2016 στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας πλην του Διστόμου. Η μείωση των εξεταστικών Κέντρων γίνεται για οικονομικούς λόγους, ενώ οι υποψήφιοι ενημερώνονται μόλις ένα μήνα πριν την έναρξη των εξετάσεων, γεγονός που επιβαρύνει την ψυχολογία τους. Επομένως όλοι οι μαθητές του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας θα μετακινηθούν στο Δίστομο για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

ΨΗΦΙΣΜΑ «Για την αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

«Για την αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο».
Σήμερα 27 Απριλίου 2016 συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας με μοναδικό θέμα συζήτησης την ειδοποίηση για αναστολή λειτουργίας του μοναδικού Τραπεζικού Καταστήματος στο Δίστομο, έδρα του Δήμου μας. Μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ Γιάννη Γεωργακού, το Δ.Σ. ενέκρινε ομοφώνα το παρακάτω Ψήφισμα το οποίο αποστέλλεται άμεσα στον  Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ Μιχάλη Σάλα, τα μέλη του Δ.Σ. και τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης  Καταστημάτων της εν λόγω Τράπεζας.
Κοινοποιείται επίσης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τους Βουλευτές του Νόμου, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ Φανή Παπαθωμά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ Αγνιάδη.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Κοινωνική προσφορά από την Βάση Καυσίμων Αντίκυρας


Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το προσωπικό της Βάσης Καυσίμων Αντίκυρας, πραγματοποίησε καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Ισιδώρου και του περιβάλλοντα χώρου της.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

17ος Ευχίδειος άθλος υπό την αιγίδα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Μόλις λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι την  εκκίνηση  του 17ου Ευχίδειου άθλου, Δελφοί-Πλαταιές 107,5 χλμ, στις 7-8 Μαίου 2016. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο αγώνας, τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και την αιγίδα των δήμων Δελφών, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και Θηβαίων ( Δημοτικός οργανισμός Θήβας). Ο Διοργανωτής σύλλογος, καταβάλει με πάθος και μεράκι κάθε δυνατή προσπάθεια για μια πετυχημένη και άρτια  διοργάνωση.
Το Σάββατο 7 Μαΐου το απόγευμα, στις 17.30 περίπου,  θα γίνει η αφή του Δελφικού φωτός, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Σικελιανού, δίπλα από την είσοδο του αρχαίου σταδίου, σε  μία λιτή αλλά επιβλητική τελετή. 
Θα ακολουθήσει όπως κάθε χρόνο, η 23η  Ευχίδεια Λαμπαδηδρομία μέσα στην πόλη των Δελφών. Σε αυτήν, μπορούν να συμμετέχουν όσοι παρευρισκόμενοι επιθυμούν.
Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει για την ασφάλεια του αγώνα. Θα υπάρχει στενή εποπτεία για την ομαλή διεξαγωγή του. Επίσης, θα υπάρχουν δύο ασθενοφόρα οχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ακόμη θα είναι διαθέσιμοι δυο γιατροί αγώνα, και δύο φυσιοθεραπευτές. Το λεωφορείο-σκούπα θα ακολουθεί και θα σταθμεύει επίσης κατά τόπους, για την περισυλλογή αθλητών οι οποίοι πιθανόν να σταματήσουν την προσπάθειά τους.
 Οι σταθμοί μας, θα είναι εφοδιασμένοι με νερά, αναψυκτικά, χυμούς, ισοτονικά, coca-cola, μπισκότα, φρυγανιές, φρούτα (μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια) , σταφίδες, ξερά φρούτα, τοστ, διάφορα γλυκίσματα, κλπ. Σε αρκετούς σταθμούς θα υπάρχει τσάι και καφές επίσης.
Η σήμανση του Ευχίδειου Άθλου, είναι πλέον πασίγνωστη, με μεγάλα λευκά βέλη, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν αθλητή να μπει σε λάθος πορεία.
 Το αναλυτικό πρόγραμμα  του αγώνα

Συνελήφθη ο δράστης για την απόπειρα ληστείας στο Στείρι

Συνελήφθη, στις 25-04-2016 το πρωί στην Αντίκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα ο δράστης, την Κυριακή το βράδυ στο Στείρι, εισήλθε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από τον 58χρονο ιδιοκτήτη του πρακτορείου, πλην όμως δεν τα κατάφερε και τράπηκε σε φυγή.
Από τους αστυνομικούς διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή, όπου ο 27χρονος εντοπίσθηκε Δευτέρα πρωί στην Αντίκυρα, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη, ενώ επιπλέον όπως διαπιστώθηκε στερείται των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη Χώρα.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πασχαλινές ευχές από το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας


Έτσι γιόρταζαν το Πάσχα στην Αράχωβα


Προκήρυξη 32ου Δρόμου Θυσίας στο Δίστομο

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στον «32ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ», που φέτος διοργανώνει ο Δήμος μας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας και την συμβολή του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), για να τιμήσουμε τη Μνήμη των Σφαγιασθέντων Διστομιτών στις 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.

Ο Αγώνας θα γίνει την: ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2016 και ΩΡΑ 9:30 π.μ.

                                                                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                    ΔΙΣΤΟΜΟΥ–ΑΡΑΧΟΒΑΣ–ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

                                                                                     ΙΩΑΝΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ

Δρόμος θυσίας 2011

Δρόμος θυσίας 2013

Δρόμος θυσίας 2015

Ημερήσια εκδρομή από τον Σύλλογο Γυναικών Αράχωβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Αράχωβας σας προσκαλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 σε ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο και επίσκεψη στα εκεί Μουσεία, Λαογραφικό και Αρχαιολογικό που έχουν ελεύθερη είσοδο λόγω της Παγκόσμιας ημέρας Μουσείων.
Τιμή συμμετοχής:20 ευρώ για τα μέλη του Συλλόγου και 23 ευρώ για τα μη μέλη
Ώρα αναχώρησης:6.30 π.μ. από την πλατεία Ξενία
Δηλώσεις Συμμετοχής:Έως και την Δευτέρα 9 Μαΐου στα τηλ.2267029222 ή 6944567244(κ.Αθανασίου Αγγελική) και 2267032089 ή 6978362074(κ. Στυλιάρη Μαργαρίτα)

Απόπειρα ληστείας στο Στείρι

Πανικός επικράτησε χθες το βράδυ στο Στείρι, καθώς άγνωστος άντρας κρατώντας όπλο εισέβαλε στο προποτζίδικο του χωριού απειλώντας τον ιδιοκτήτη.  Το θύμα έβαλε τις φωνές και ο δράστης φοβισμένος έφυγε και αναζητείτε από τις αρχές.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Γενική Συνέλευση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αράχωβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η αναβληθήσα Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αράχωβας "Η Ανάληψις" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου και ώρα 11:00π.μ.
                                                                                               Από το Δ.Σ.

Ανακοίνωση Συλλόγου"ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΑΠΟΔΗΜΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ"

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου<<ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΑΠΟΔΗΜΗΤΗΣ Ο ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ>>καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε μια συνάντηση στο καφενείο Θοδωρή Μπέλλου το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 8μ.μ. 
Θέμα συνάντησης:
  1. Πορεία του βιβλίου
  2. Επίσκεψη των Ιταλών του Τράνι στην Ελλάδα από 20-26 Ιουνίου
  3. Προτάσεις για προσκυνηματική μετάβαση στο Τράνι-τόπο καθαγιασμού του Νικολάου
  4. Μονοήμερη εκδρομή στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού(Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας)
  5. Ανταλλαγή ευχών για το Πάσχα
  6. Μικρό bazzar
Για το Δ.Σ. του συλλόγου
Η Πρόεδρος
Δήμητρα Πρέντζα-Συργιάννη

Συμμετοχή σε τιμητικές θέσεις στο Πανηγυράκι Αγίου Γεωργίου Αράχωβας

Όπως είναι γνωστό κατά την λιτανευτική πομπή την παραμονή της γιορτής του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου, τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στις παρακάτω τιμητικές θέσεις, επιλέγονται με κλήρωση. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παρευρίσκονται στην κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τo M. Σάββατο 30 Απριλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Τιμητικές θέσεις:
  • Ιερή εικόνα Αγίου Γεωργίου-4 άνδρες
  • Αραχωβίτικη Σημαία της Επανάστασης-4 άνδρες
  • Ιερή εικόνα της Αναστάσεως-1 άνδρας(γέροντας)
  • Γαλανόλευκη σημαία-1 άνδρας
  • Παραστάτες σημαίας-2 γυναίκες
  • Βυζαντινή σημαία-1 άνδρας
  • Στεφάνι-1 άνδρας
  • Λυγερές-3 γυναίκες
Τα κριτήρια συμμετοχής στην κλήρωση είναι:
H συχνή συμμετοχή στο Πανηγυράκι, η καλή στολή, η ηλικία, η εντοπιότητα και η παρέλευση πενταετίας τουλάχιστον από προηγούμενη κλήρωση και συμμετοχή.
Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρονται να πάρουν μια από τις παραπάνω θέσεις κατά τη φετινή λιτάνευση θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους τηλεφωνικά ή με επί τόπου παρουσία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (22670-31241) έως μια ώρα πριν την κλήρωση.  

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Όσον αφορά στην "ΕΙΚΟΝΑ" και τη "ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ", οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνονται από ομάδες των τεσσάρων ατόμων, που μεταξύ τους έχουν συμφωνήσει και έχουν περίπου το ίδιο ανάστημα.
Όσον αφορά την "ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ", απαραίτητο κριτήριο συμμετοχής στην κλήρωση είναι η ηλικία των υποψηφίων να είναι άνω των 50 ετών.
Για την θέση των "ΛΥΓΕΡΩΝ", απαραίτητα οι υποψήφιες θα πρέπει να είναι παντρεμένες με ηλικία άνω των 40 ετών. Υποχρέωσή τους για την συμμετοχή είναι να φορέσουν τα σεγκούνια και την επόμενη μέρα, ανήμερα δηλαδή του Αγίου Γεωργίου.   
Για την θέση των "ΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ", η δήλωση γίνεται από μεμονωμένα άτομα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρωτοετείς φοιτητές των Α.Ε.Ι.


Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αράχωβας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δ.Σ.18/4 στο Δήμο Δ.Α.Α.

Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στο Δίστομο, την 18η Απριλίου 2016 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 8:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα:  Έγκριση ισολογισμού χρήσης 2013 Δήμου  ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ {Εισηγητής: ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΥ}

Θέμα 1ο: Εκλογή και τοποθέτηση υδρονομέων άρδευσης ελαιώνα Δ.Ε. Αράχωβας για την αρδευτική περίοδο 2016 {Εισηγητής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚ. ΒΡΟΥΛΙΑΣ}
Θέμα 2ο: Προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2016. {Εισηγητής: ΑΝΤΙΔ. ΧΑΡ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ-ΒΑΡΣΑΜΗ}
Θέμα 3ο: Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, με βάσει τις διατάξεις της περ. κ' παρ. 2 του αρ. 12 του Ν. 4071/2012 (μέχρι πέντε ημερομίσθια το μήνα) {Εισηγητής: ΑΝΤΙΔ. ΧΑΡ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ-ΒΑΡΣΑΜΗ}

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τις υπαίθριες κατασκευές των καταστημάτων εστίασης στην Αντίκυρα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας  μεταξύ του Βουλευτή Βοιωτίας, Νίκου Θηβαίου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας, Σωτήρη Γεράγγελου και του διοικητή του Τμήματος Λιμενικών Υποθέσεων, με θέμα τις υπαίθριες κατασκευές των καταστημάτων εστίασης της Αντίκυρας.
Στη συζήτηση προτάθηκε να δοθεί τετράμηνη παράταση εργασιών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους καταστηματάρχες και δυνατότητα εναλλακτικών λύσεων (π.χ. πέργκολα), ώστε να λυθεί το πρόβλημα δια παντός. Οποιαδήποτε ενέργεια θα γίνει αφού ενημερωθούν και συμφωνήσουν οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Ρημάζουν οι λύκοι την κτηνοτροφία στο Δίστομο

Λύκοι ρημάζουν την κτηνοτροφία στην ευρύτερη περιοχή Διστόμου, Αράχωβας, Δεσφίνας , της Δαύλειας και απειλούν πλέον ακόμα  και ανθρώπους, αφού το τελευταίο χτύπημά τους ήταν 14 κριάρια μέσα σε περιφραγμένη μάντρα μόλις 1 χιλιόμετρο από την μαρτυρική κωμόπολη το Διστόμου, μέσα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις και περιοχή περιπάτου των κάτοικων!
Η επιδρομή αυτή που έγινε την Τρίτη δεν ήταν η μόνη φέτος  – ούτε η  μεγαλύτερη ή πιο κοντινή στο χωριό που κάποτε είχε ακμάζουσα κτηνοτροφία: Σχεδόν μέρα πάρά μέρα οι λύκοι – ή υβρίδια λύκων, όπως υποστηρίζουν κάποιοι- πέφτουν σε κοπάδια ή στάνες σε πιο κοντινά σημεία στο χωριό, ενώ είναι πολλές οι φορές που έχουν βρεθεί πνιγμένα και 5 και 10 ζώα μαζί και άλλα τόσα αγνοούμενα ή τραυματισμένα! Πριν μερικούς μήνες πήδηξαν σε μάντρα με ουσιαστικά οικόσιτα πρόβατα, στα τελευταία σπίτια του Διστόμου και έφαγαν 6-7 ζώα.
Απεγνωσμένες φωνές από την τσοπάνισα!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Κάλεσμα στις δράσεις του Let’s do it Greece στην Αράχωβα

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης Let’s do it Greece με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, διοργανώνουν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 δράση στην Αράχωβα.
Καλούνται οι τοπικοί σύλλογοι και  φορείς, καθώς και όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον καθαρισμό και την αισθητική αναβάθμιση του Γυμνασίου Αράχωβας καθώς και σε διάφορα σημεία του χωριού.
Η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ.

Πρόσκληση απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αράχωβας

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
                <<Η ΑΝΑΛΗΨΙΣ>>

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Κατόπιν της υπ' αριθμ. 3/21-03-2016 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αράχωβας <<Η Ανάληψις>> καλούνται τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την 10 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. ημέρα Κυριακή και σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών την 17 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. ημέρα Κυριακή στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
  1. Απολογισμός-Πεπραγμένα ελαιοκομική περίοδο 2015-2016
  2. Ισολογισμός-Απολογισμός οικονομικού έτους 2015
  3. Εξεύρεση οικονομικών πόρων για νέο ελαιοτριβείο
  4. Ύπαρξει ενδιαφέροντος για αγορά γραφείων Συνεταιρισμού(γωνιακού κτηρίου)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ 
                                                                                                                  ΑΡΑΧΩΒΑΣ<<Η ΑΝΑΛΗΨΙΣ>>
                                                                                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                                      ΣΙΑΜΗΤΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Η 1η αποστολή ειδών για τους πρόσφυγες έφυγε απο τα Άσπρα Σπίτια

Η πρώτη αποστολή έφυγε με 63 κούτες με τις προσφορές σας. Τα δέματα στάλθηκαν ΑΤΕΛΩΣ μέσω της ειδικής δράσης "Ταχυ-δρόμοι Αλληλεγγύης" στο κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής. Κάθε Τετάρτη στο Σύλλογο Γυναικών Άσπρων Σπιτιών από τις 18.00-20.00 μπορείτε να προσφέρεται είδη για τους πρόσφυγες.

Τίτλοι τέλους για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Οριακά δουλεύει πλέον το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού για χιονοδρομία. Η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι ζεστή και το χιόνι στις πίστες δεν θα αντέξει. Έτσι αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο για χιονοδρομία να είναι την Τρίτη 5 Απριλίου.

Παράπονα κατοίκων Αράχωβας για το στεφάνι στον Καραϊσκάκη

Αρκετά τα παράπονα από κατοίκους στον Καραΐσκάκη σχετικά με το στεφάνι το οποίο κατατίθεται στο μνημείο στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τις εθνικές επετείους. Όπως καταγγέλλουν, δύο μέρες μετά την τελετή το στεφάνι αφαιρείται από το άγαλμα του Καραΐσκάκη θεωρώντας το απαράδεκτο και ζητούν εξηγήσεις από τους υπευθύνους.