Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Άσπρα Σπίτια, μια πρότυπη πολιτεία

Ο Όμιλος Μυτιληναίος δημιούργησε ένα βίντεο αφιέρωμα για τα Άσπρα Σπίτια και τους εργαζόμενους στο Αλουμίνιον της Ελλάδος.
           

Οι Σπαρτιατικές Μόρες 3/8/2013 στην Αντίκυρα

Οι Σπαρτιατικές Μόρες είναι ένα αρχαιοπρεπές άγημα αποδόσεως τιμών, το οποίο φέρει αρχαιοελληνική εθνική αμφίεση με πλήρη εξάρτυση από ακριβή αντίγραφα-ομοιώματα αγχεμάχων και εκηβόλων όπλων (περικεφαλαία, ασπίς, δόρυ κλπ) και εμφανίζεται παρελαύνοντας ἤ αποδίδον τιμάς εν στάση με τακτικό σχηματισμό. Έχει καθαρά εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.
Η εκδήλωση είναι προάγγελος των εγκαινίων της «Αλλοτροπίας», που θα γίνει στις αρχές Σεπτέμβρη. 3/5/2013 και ώρα 9:00μμ στον προβλήτα της Αντίκυρας. (Υπό την αιγίδα του Δημοτικού Διαμερίσματος Αντίκυρας) 
                          

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Διακοπές ρεύματος αύριο Τρίτη στην Αράχωβα

Την Τρίτη 30-7-2013 από ώρα 8.00-8.30 π.μ. και 14.00-14.30 μ.μ. θα γίνει διακοπή ρεύματος στην Αράχωβα.

Μπάζα στους κάδους σκουπιδιών στην Αράχωβα

Σοβαρό πρόβλημα, δημιουργεί η απερισκεψία πολλών συνδημοτών μας, οι οποίοι πετάνε μπάζα στους κάδους σκουπιδιών, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν εξ αιτίας αυτού σοβαρούς κινδύνους στην υγεία τους.

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2013»

Η επιτροπή επιλογής και η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ «Δίστομο 2013» ευχαριστούν θερμά τους θιάσους που δήλωσαν υποψηφιότητα και κείνους που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν αλλά δήλωσαν τη συμπαράστασή τους.
Συγχαίρει τους προκριθέντες και ελπίζει στις επόμενες διοργανώσεις να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν σε περισσότερους θιάσους να συμμετέχουν. 
Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της τέχνης του θεάτρου, η προβολή των ερασιτεχνικών θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Το φεστιβάλ πανελληνίου ερασιτεχνικού θεάτρου που γίνεται στο Δίστομο λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ερασιτεχνικές ομάδες, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούν, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή και τη μεταφορά ιδεών και γνώσης πάνω στο θεατρικό γίγνεσθαι.
Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες που λειτουργούν σαν κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης στην περιοχή τους , άνθρωποι που καταθέτουν την ψυχή και το μεράκι τους στο θέατρο.

Σας ευχαριστούμε όλους!    

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Περιφορά εικόνας Αγίας Παρασκευής Αράχωβα

Χθες πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στην Αράχωβα συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου. Η εκκλησία χτίστηκε το 1971 σε χώρο, που υποδείχτηκε από την Αγία μετά από αλλεπάλληλες εμφανίσεις της στους περίοικους. Κατά την προφορική παράδοση, υπήρχε εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον ίδιο χώρο, που καταπλακώθηκε από βράχο στο σεισμό του 1870. 
                                            

Πεζοπορία απο τον Σ.Χ.Ο Αράχωβας Αργοστήλια-Νεραϊδοσπηλιά


Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η χθεσινή παραδοσιακή βραδιά στην Αντίκυρα

Τα χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου "ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ" και Λαογραφικού Ομίλου Αράχωβας, μας ενθουσίασαν με τα χορευτικά τους χθες το βράδυ στην Αντίκυρα. Ο χώρος γέμισε κόσμο με ντόπιους αλλά και με κόσμο από τα γύρω χωριά που ήρθαν να διασκεδάσουν.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μάγεψε ο Σάκης Ρουβάς στους Δελφούς

Ένα Σάκη Ρουβά, όπως δεν τον έχουν ξαναδεί ποτέ, απόλαυσαν χθες όσοι βρέθηκαν στο θέατρο Δελφών. Ο Σάκης συγκέντρωσε ως Διόνυσος,  τις καλύτερες κριτικές και κατάφερε να μαγέψει το κοινό που παρακολούθησε τις Βάκχες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.
                        

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στον Λιμενοβραχίωνα Αντίκυρας Ιούλιος 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΩΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013
 
Τετάρτη 24/07/2013 ΩΡΑ 21.00 μ.μ.

Χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Στειρίου "ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ" και Λαογραφικού Ομίλου Αράχωβας

Πέμπτη 25/07/2013 ΩΡΑ 21.00 μ.μ.

Θεατρική Παράσταση κωμωδία του Ντάριο Φο "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"
Από το Μουσικό Εργαστήρι Ασπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου

Παρασκευή 26/07/2013 ΩΡΑ 21.00 μ.μ

Για Μικρούς και Μεγάλους "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ"

Σάββατο 27/07/2013 ΩΡΑ 21.00 μ.μ

Χορωδιακή Βραδιά

Μουσικό Χορωδιακό Εργαστήρι Αντίκυρας
Χορωδία Αράχωβας του Συλλόγου "Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ"

Συμμετοχή Κώτσου Κατερίνα - Πιάνο Μπότση Κατερίνα
Κούρτογλου Ευάγγελος
Φραγκούλη Ασπασία

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Παραδοσιακή χορευτική βραδιά στην Αντίκυρα

Το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Αράχωβας και το χορευτικό συγκρότημα του Στειρίου θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 21.00 στον Μώλο στην Αντίκυρα παραδοσιακή χορευτική βραδιά.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Γιόρτασε ο Προφήτης Ηλίας στον Παρνασσό

Γιορτάζει σήμερα ο Προφήτης Ηλίας το ξωκκλήσι του Παρνασσού στα 2225μ. και ο προστάτης Άγιος του Παρνασσού. Όπως κάθε χρόνο, λειτούργησε η τηλεκαμπίνα και ο 3θεσιος Βάκχος για τη μεταφορά των επισκεπτών στο ξωκκλήσι. Αρκετοί ήταν αυτοί που ανέβηκαν για να εκκλησιαστούν παρά το τσουχτερό κρύο.



Στόχος διαρρηκτών mini market στην Αράχωβα

Ένα μίνι μάρκετ ήταν ο στόχος αγνώστων διαρρηκτών προχθές βράδυ στην Αράχωβα. Ενώ παραβίασαν την πόρτα του πάνω ορόφου του καταστήματος, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή συνολικά περίπου 300 ευρώ ενώ δεν πείραξαν τίποτε άλλο.


Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρω-Δικαστήριο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε Αλουμίνιο Α.Ε & καζίνο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν ανέκτησε κρατικές ενισχύσεις, οι οποίες ήταν ασυμβίβαστες με τον κοινοτική νομοθεσία περί ελεύθερου ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράλειψη συμμόρφωσης σε δύο χωριστές αποφάσεις, με τις οποίες η Επιτροπή ζητούσε από την Ελλάδα να ανακτήσει τις ασυμβίβαστες κρατικές ενισχύσεις από τρία ελληνικά καζίνα και από την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος ΑΕ».
Και στις δύο περιπτώσεις, δύο έτη μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής τα συνολικά ποσά των ενισχύσεων δεν έχουν ακόμη επιστραφεί.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Φωτιά σε εξέλιξη στα Άσπρα Σπίτια

Φωτιά είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στα Άσπρα Σπίτια κοντά στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος. Στην περιοχή βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής και 2 αεροπλάνα τα οποία δύσκολα να επιχειρήσουν για κατάσβεση λόγο των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.


Καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Ερώτηση για την «Απαράδεκτη καθυστέρηση έναρξης του έργου εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού» κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, φαίνεται να υπάρχει σοβαρή εμπλοκή με τον ΕΟΤ στον οποίο εστάλη ο φάκελος για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για μία τυπική άδεια, με αποτέλεσμα ο φάκελος να βρίσκεται «κολλημένος» τρεις ολόκληρους μήνες.

Τόνους ναρκωτικών έκαψε η ΕΛ.ΑΣ. σε κλίβανο στο Δίστομο

Το πρωί της Τρίτης, καταστράφηκαν 1.497 δέματα διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, σε κλιβάνους εργοστασίου στο Δίστομο. Οι ναρκωτικές ουσίες είχαν κατασχεθεί από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και για την καταστροφή τους τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα Νομοθεσία. Συνολικά καταστράφηκαν οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:
  • Ακατέργαστη κάνναβη: 1.826 κιλά και 390 γραμμ.
  • Ηρωίνη: 12 κιλά και 959 γραμμ.
  • Κοκαΐνη: 5 κιλά και 696 γραμμ.
  • KHAT: 80 κιλά και 608 γραμμ.
  • Κατεργασμένη κάνναβη: 59,1 γραμμ.
  • Δενδρύλλια κάνναβης: 5.577 τεμάχια
  • Τσιγαριλίκια: 16 τεμάχια
  • Μεθαδόνη: 1.814,5 ml και 930 δισκία
  • Διάφορα ηρεμιστικά: 14.065 δισκία
  • M.D.M.A.: 275,5 γραμμ.
  • Μεθαμφεταμίνη: 309,4 γραμμ.
Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 20-2-2013.

Γιορτή του Προφήτη Ηλία στον Παρνασσό

Η γιορτή του Προφήτη Ηλία πλησιάζει και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ετοιμάζεται να γιορτάσει τον προστάτη Άγιο του. Στις 20 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι αναβατήρες Αφροδίτη και Βάκχος δωρεάν για όσους επιθυμούν να εκκλησιαστούν στο ομώνυμο εκκλησάκι του χιονοδρομικού κέντρου. Το ωράριο λειτουργίας των αναβατήρων θα είναι από τις 08:00 μέχρι τις 11:00.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αναβολή Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Δ.Α.Α.

Το προγραμματισθέν Δημοτικό Συμβούλιο για την 15η Ιουλίου 2013 αναβάλλεται λόγω απόφασης της Κ.Ε.Δ.Ε. για 3ήμερη παύση λειτουργίας των Δήμων (15-17 Ιουλίου 2013).


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύρου Ελένη

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μια υπέροχη μουσική βραδιά στην Αράχωβα

Μια όμορφη μουσική βραδιά με ποιοτικό τραγούδι και μουσική μας χάρισε
  • Η Φιλαρμονική Αράχωβας
  • Η Χορωδία Αράχωβας
  • Το Χορωδιακό-Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας
  • Η Ορχήστρα έντεχνης και λαϊκής μουσικής της Αράχωβας
Η συναυλία δόθηκε στην Αράχωβα στο Θέατρο "Πίσω Αλώνια" και το κατάμεστο από κόσμο θέατρο, τους χειροκρότησε θερμά, μεταξύ αυτών και τον μαέστρο Τudon Katiakrebiev.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δ.Σ. 15/7 στο Δήμο Δ.Α.Α.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σας προσκαλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 69 του Ν. 3582/2010 σε δημόσια τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στο Δίστομο, την 15η Ιουλίου 2013 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρας και ώρα 8:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο: Ψήφισμα για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων της. {Εισηγητής: ΔΗΜΑΡΧΟΣ}
Θέμα 2ο: Διόρθωση πίνακα στοχοθεσίας. {Εισηγητής: Π. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ}
Θέμα 3ο: Επιχορήγηση ΝΠΔΔ με την επωνυμία "ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ" {Εισηγητής: Π. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ}
Θέμα 4ο: Κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ 2013. {Εισηγητής: Π. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ}



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σύρου Ελένη

Ο Σύλλογος Αγίου Νικολάου του Αποδημητή του Στειριώτη διοργανώνει εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη


Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου βρέθηκε στην Καβάλα

Στην πανέμορφη και αγαπημένη μου πόλη την Καβάλα ταξίδεψε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου για να παρευρεθεί στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων. Η διοργάνωση έγινε σε έναν όμορφο χώρο στο Πάρκο Φαλήρου με φόντο το απέραντο γαλάζιο και το Κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή της χερσονήσου όπου είναι κτισμένη η παλαιά πόλη. Σύμφωνα με τους Καβαλιώτες οι Διστομίτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο χορό επί σκηνής αλλά και εκτός σκηνής.....

                                     Ανακοίνωση
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Διστόμου καλεί τα μέλη του, την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 και ώρα 9 το βράδυ στην αίθουσα του Συλλόγου, στην ετήσια τακτική συνέλευση με θέματα απολογισμός - προκήρυξη εκλογών. -

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Διέφυγε τον κίνδυνο ο δολοφόνος απο το Στείρι

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 40χρονος από το Στείρι που το απόγευμα της Δευτέρας σκότωσε με μαχαίρι την 32χρονη νύφη του μητέρα δύο παιδιών.
Oι γιατροί του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, όπου και μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά από το ίδιο μαχαίρι στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στη ζωής του, κατάφεραν να τον κρατήσουν ζωντανό. 
Ο 40χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε μία από τις πτέρυγες του νοσοκομείου και τις επόμενες ώρες οι γιατροί θα κρίνουν αν θα μεταφερθεί σε κλινική των Αθηνών. Οι αστυνομικοί αναζητούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον νεαρό στην αποτρόπαια πράξη του.
H κηδεία της άτυχης γυναίκας κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αύριο Τετάρτη αν και εφόσον διενεργηθεί η νεκροψία νεκροτομή που απαιτείται εντός της ημέρας.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Άγρια δολοφονία στο Στείρι

Άγρια δολοφονία στο Στείρι το μεσημέρι όπου 40χρονος σκότωσε με μαχαίρι και με ιδιαίτερα άγριο τρόπο τη νύφη του και προσπάθησε και ο ίδιος να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα  με τις πρώτες πληροφορίες γύρω στις 15.00 ο 40χρονος είχε επισκεφθεί την άτυχη γυναίκα οπότε ξαφνικά συγγενείς και περιοίκοι είδαν το παιδί του θύματος να βγαίνει ουρλιάζοντας για βοήθεια από το σπίτι. Παραβιάζοντας την πόρτα βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα με τη νεκρή γυναίκα και τον δολοφόνο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο 40χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται σε πολύ βαριά κατάσταση στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Μουσική Συναυλία στην Αράχωβα

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Μουσική Συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 9μ.μ. στο Θέατρο της Αράχωβας"Πίσω Αλώνια".

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος:
  • Η Φιλαρμονική Αράχωβας
  • Η Χορωδία Αράχωβας
  • Το Χορωδιακό-Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας
  • Η Ορχήστρα έντεχνης και λαϊκής μουσικής της Αράχωβας
Τα μουσικά σύνολα διευθύνει ο μαέστρος Τudon Katiakrebiev

Με τιμή το Δ.Σ
Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ψυχαγωγικού Συλλόγου Αραχωβιτών
 "Άγιος Γεώργιος"

Βιβλίο για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά από τους μαθητές του Στειρίου

Βιβλίο για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά εξέδωσαν οι μικροί μαθητές της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού σχολείου Στειρίου, με τη βοήθεια και την επιμέλεια του δασκάλου τους Βασιλείου Παπαδημητρίου, το σχολικό έτος 2003-2004, στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης. Το βιβλίο έχει τον τίτλο "Όσιος Λουκάς: Μεγαλόπρεπο Μνημείο Καλλιτεχνικής Λαμπρότητας και Αρχοντιάς του Βυζαντίου"

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η εκλεγμένη Συντονιστική Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ του Δήμου Δ.Α.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά  τις  εσωκομματικές   διεργασίες  του  Πανελλήνιου  Σοσιαλιστικού Κινήματος  που έγινε  στις   9/6/2013 η  εκλεγμένη  Συντονιστική   Επιτροπή  ΠΑ.ΣΟ.Κ  του Δήμου  Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας συγκροτήθηκε  σε  σώμα, που ανέδειξε τον  κ. Περγαντίνα  Χρήστο  Γραμματέα  της  Συντονιστικής   Επιτροπής  και  τον   κ. Ζάκκα   Νικόλαο   Αναπληρωτής  Γραμματέας.
                                                                                                    

                                                                   Η  Σ.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.     
                                                                           Δ.Α.Α

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο Δίστομο–Αντίκυρα/Λιβαδειά–Αράχωβα

Συνεχίζονται εντατικά οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Δύο εργολαβίες συντήρησης του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000€ αντίστοιχα βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω των οποίων ολοκληρώθηκε η παρέμβαση σε: Δίστομο – Αντίκυρα μήκους 1.000 μέτρων
Έχει προγραμματιστεί στο επόμενο διάστημα, να εκτελεσθεί η παρέμβαση στο τμήμα του οδικού δικτύου: Λιβαδειά – Αράχωβα μήκους 2.500 μέτρων, εκ των οποίων 2000 μέτρα αντιολισθηρός τάπητας.
Πραγματοποιείται διαγράμμιση, με ίδια μέσα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε ολόκληρο το δίκτυο, όπως και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, προϋπολογισμού 143.000,00€  καθώς και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού των κόμβων του επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 60.000,00€.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εξαιρετική παράσταση από τους μαθητές του Γυμνασίου Αράχωβας

Το ταλέντο τους και στο σανίδι έδειξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αράχωβας, οι οποίοι ανέβασαν ένα δύσκολο θεατρικό έργο. Το βράδυ της Πέμπτης & Παρασκευής, στο κατάμεστο από κόσμο, υπαίθριο χώρο του σχολείου ανέβασαν το έργο του Διονυσίου Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυθος». Εξαιρετικές ερμηνείες, μεγάλος ζήλος, έξυπνοι διάλογοι από τους πρωταγωνιστές 

Μικρής έκτασης φωτιά στην Αράχωβα

Μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε χθες το απόγευμα στην είσοδο της Αράχωβας. Χάρη στην έγκαιρη πρόσβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων η φωτιά έσβησε καίγοντας μόνο λίγα τετραγωνικά ξερόχορτα.

Kατασκήνωση Αράχωβας"Αγία Ταβιθά"